- hirdetés -

Április 6-án, a Szolnokon megrendezett Pelikán Kupán mutathatták meg felkészültségüket a GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulói. Hárman közülük érmet, ketten pedig elismerő emléklapot kaptak.

Az évente megrendezett Pelikán Kupán az ország legjobb szakács, cukrász és pincér tanulói mérik össze tudásukat és felkészültségüket. A megmérettetés összhangban van a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési politikájával, hozzájárul a szakmák népszerűsítéséhez és fejlődéséhez. Emellett kiváló felkészülési lehetőségeket biztosít a Szakma Kiváló Tanulója országos döntőjére, valamint a Szakma Sztár Fesztiválra.

A Kossuth iskola beszámolója szerint a versenyen a pincér tanulóknak szabadon választott témában egy négyszemélyes alkalmi díszasztal megterítésére és az ehhez kapcsolódó ötfogásos menü- és italajánlás szakszerű bemutatására nyílt lehetőségük. Ezen kívül egy húsz kérdéses szakmai totót is ki kellett tölteniük, mely borokra, trendekre és persze szakmai ismeretekre vonatkozott. A vendég asztalánál végzett különleges éttermi munka is közönség előtt zajlott.

Az intézmény tanulói közül Kollár Nataniel és Tóth Milán elismerő emléklapot kaptak, míg Farkas Enikő és Miklósik Laura bronzéremmel, Györgyi Krisztina pedig ezüstéremmel zárt. Gyapjasné Béres Enikő és Mrena János tanítványai így elégedetten térhettek haza Szolnokról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.