- hirdetés -

Két egykori orosházi nevelésű birkózó mutatkozhat be a felnőtt Európa-bajnokság szabadfogású válogatottjában április 8-a és 14-e között. Antal Dániel és Szabó Mihály jelenleg válogatott edzőtáborokban vesznek részt, céljuk, hogy minél jobb eredményt érjenek el Bukarestben.

Április 8-tól 14-ig Bukarestre figyel a birkózóvilág, ekkor rendezik ugyanis a sportág felnőtt Európa-bajnokságát. A rendezvényre természetesen a magyar válogatott is utazik, ezúttal azonban jelentősen változások történtek a keretek összeállításakor.

A kötöttfogású mezőnyben például ezúttal nem lesznek ott a Lőrincz-testvérek, Tamás és Viktor, Kiss Balázs, Korpási Bálint és a világbajnok Bácsi Péter is csak edzőként utazik el. A szabadfogású csapatban is történtek változások, a versenyzők közül sokan most debütálnak felnőtt válogatott világversenyen. Kettőjüknek az orosháziak számára is ismerősen csenghet a neve.

Kaposváron vívta ki az indulás az Európa-bajnoki részvételt Antal Dániel (Fotó: Facebook)

A jelenleg az Újpestet erősítő Antal Dániel számára nagyon kedvezően alakult eddig a 2019-es esztendő, az U23-as kontinenstorna után a felnőttek közt is bemutatkozhat a címeres mezben a 74 kilogrammosok közt. Az indulás jogát egy február végi, kaposvári minősítési versenyen vívta ki. Célja elsősorban a tapasztalatszerzés, de idővel szeretné a nemzetközi mezőnyben is letenni a névjegyét.

A 97 kilogrammos súlycsoportban induló Szabó Mihály az orosházi éveket követően Budapesten folytatta, ahol előbb a Vasas birkózója volt, majd az újjászerveződő és azóta az ország egyik élcsapatának számító Budapest Honvédba igazolt. Jelenleg a mátraházi edzőtáborban készül az Európa-bajnokságra.

Kemény edzőtáborokkal készül az Európa-bajnokságra Szabó Mihály

– Fehéroroszországban is voltunk előtte 10 napot, ahol nagyon jó edzőpartnerek segítették a felkészülésem. Olyan sokan voltunk, hogy 9 szőnyegen folytak az edzések. Szeretnék is a lehető legjobban szerepelni ezen az EB-n, amiért minden tőlem telhetőt meg is teszek. A további terveken ráérünk gondolkozni ezt követően – mesélte.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.