- hirdetés -

A Székács József Evangélikus Iskola tanárai és diákjai is igyekeztek bekapcsolódni Orosháza Tehetségpont rendezvényébe. A legjobb kézügyességi diákok rajzait az intézmény dísztermében állították ki, az iskola diákja, Csizmadia Laura pedig előadással készült a vendégeknek.

Egy évvel ezelőtt kapta meg a Kiemelt Akkreditációs Tehetségpont címet a Székács József Evangélikus Iskola, ennek megfelelően pedig az intézmény is tevékenyen kivette a részét az április 4-i városi tehetségnap programjaiból.

Az iskola dísztermében a tanulók saját rajzaiból tartottak kiállítást. Sokan sokféle művet alkottak, a rajzokon felfedezhettük többek közt a Marvel-képregények szülőatyja, Stan Lee, illetve az Avenged Sevenfold együttes fiatalon elhunyt dobosa, James Sullivan (The Rev) képmását is.

Rengeteg rajzot készítettek az iskola tanulói (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az elmúlt két évben készült rajzok alkotják a kiállítás anyagát, szerencsére sok tehetséges diák jár az intézményünkbe, ráadásul a kisebbektől a nagyobbakig szinte mindenki kivette belőle a részét. Láthatunk olyan rajzokat is, melyeket fakultációra járó, rajzból érettségire készülő tanulók készítettek – nyilatkozta a Székács iskola tehetségfejlesztő pedagógusa, Celuskáné Csepregi Alícia.

A kiállítás mellett Csizmadia Laura egy előadással is készült a többek közt a Vörösmarty- és Czina-iskolából érkező látogatóknak, melyet Orosháza alapításának 275. évfordulója alkalmából készített a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciájára (KGYTK).

Csizmadia Laura a városalapítási évforduló alkalmából írt előadásával készült (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Mindig is érdekeltek a témakörök, nagyon szeretek jobban utánajárni a hasonló dolgoknak. Orosháza alapítási történetének egy részére térek ki az előadásomban, szó lesz többek közt a zombai harangról és a Táncsics Mihály Gimnázium előtti történelmi emlékparkról is – mesélte Laura.

Kutatómunkáját nagy érdeklődéssel hallgatták a vendégek. A Székács iskola sűrű programsorozata azonban messze nem ért még véget a csütörtöki nappal, április 8. és 12. között a Magyarság Hete nevű programsorozatban vesznek részt az alsó tagozatos tanulók, ahol népi játékokat és kézműves foglalkozásokat próbálhatnak ki a Gellértegyházán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.