- hirdetés -

A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola vonóshangszereken és gitáron játszó növendékei folytatták az idei Tavaszi Művészeti Fesztivál alkalmából tartott előadások és koncertek sorozatát április 2-án.

A Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor-termében gyűltek össze a fellépő növendékek, tanáraik és hozzátartozóik, hogy a XIX. Tavaszi Művészeti Fesztivál utolsó előtti rendezvényén vegyenek részt. Ezúttal a vonóshangszerek képviselői és a gitáros növendékek kapták meg a lehetőséget, hogy játékukkal elkápráztassák a közönséget.

– A fesztivál egy kiváló lehetőség arra, hogy a művészeti iskola közössége még jobban összecsiszolódjon, hogy a külső szemlélő is egy önfeledten szórakozó közösséget fedezzen fel, akik bemutatják, mennyire fontos az összjáték és az összmunka. Úgy gondolom, érdemes büszkének lenni az elmúlt két hét programjaira, a kiállításokra, a táncversenyekre és a hangversenyekre – mondta köszöntőjében Ondrik Zsuzsanna, az iskola igazgatóhelyettese.

Kicsik és nagyok egyaránt felléptek (Fotó: Pirer Kata)

A múlt héten rendezett szaktárgyi könnyűzenei versenyen a növendékek előszeretettel játszottak könnyűzenei darabokat, ismert filmek zenéit vagy örökzöld slágereket hangszereiken. Ezt az április 2-i rendezvényükön is folytatták, a tanárok és növendékeik előadásaiban ezúttal azonban a komolyzene is nagy szerepet kapott, a gitárosok pedig inkább latinos vonalat képviseltek. Csajkovszkij Diótörője mellett így például a James Bond főcímzenéje is elhangzott.

– Olyan könnyedebb művel is szerettük volna szórakoztatni a közönséget, melyet a gyerekek is szívesen játszanak. A múlt heti hangverseny is bebizonyította, hogy a könnyedebb műveket is elő lehet adni komoly tudással – tette hozzá Ondrik Zsuzsanna.

A vonóshangszeres produkciók után a gitárosok következtek (Fotó: Pirer Kata)

A növendékek és tanáraik fellépését az Alföld Quartet hegedűse, Hoffmann Ágnes is segítette. Az előadások nagy sikert arattak, a közönség tapssal jutalmazta a tehetséges zenészeket. A XIX. Tavaszi Művészeti Fesztivál április 4-én, a tanárok koncertjével zárul a Művészetek Házában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.