- hirdetés -

Izgatott diákok gyülekeztek az Eötvös József Katolikus Általános Iskola második emeleti folyosóján, ahol közelgő szóbeli DSD nyelvvizsgájukra várakoztak. Az intézmény történetében ez volt az első ilyen alkalom.

Öt évvel ezelőtt határozta el az Eötvös József Katolikus Iskola, hogy nyelvoktatás terén a németet részesíti előnyben. Április 2-án az intézmény legkitartóbb és legszorgalmasabb tanulói a március 14-i írásbeli vizsga után szóban is számot adhattak tudásukról.

Mint kiderült, rengeteg munka és tanulás előzte meg a Deutsches Sprachdiplom (DSD) vizsgát, hiszen ahhoz, hogy idáig eljussanak a heti három kötelező óra mellett két plusz órát is biztosítottak számukra, már a negyedik osztálytól kezdve.

Öt éve tanulnak németül az iskola vizsgázó tanulói (Fotó: Rosta Tibor)

– A meghatározott óraszám tulajdonképpen az egyik előfeltétele volt a vizsgarendszernek, melynek az Eötvös iskola és fenntartója, a katolikus egyház vállalt. Így jutottunk el odáig, hogy a márciusi írásbelit követően már a szóbeli megmérettetés következik, ahol reményeink szerint a kezdeti izgalmak és idegesség leküzdése után a diákok a legjobb tudásukat nyújthatják – mondta dr. Abonyi Lajos, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Megtudtuk, a felkészítésben a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak is nagy szerepe volt. Mivel jó kapcsolatban vannak a Bajai Képzési Központtal, így leegyszerűsített formában kapcsolódhatott be az iskola a rendszerbe.

Először tehették magukat próbára DSD vizsgán az Eötvös iskola diákjai (Fotó: Rosta Tibor)

Az esemény igazi mérföldkőnek számított az intézmény történetében, hiszen az Eötvös iskolában először tették próbára DSD vizsgán a német nyelvben szerzett ismereteiket a diákok. Így nemcsak ők, hanem tanáraik részéről is izgatott várakozás előzte meg az április 2-i eseményt. A vizsgázóknak mintegy 15 percük volt prezentációjuk bemutatására, ami az őket érdeklő témákat, például kedvenc focicsapatukat vagy kedvenc Forma 1-es pilótájuk életútját is tartalmazhatta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.