- hirdetés -

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) versenyzői két versenyen is képviselték a piros-fehér egyesület színeit. A juniorok második válogató versenyén ketten, a Diák I. országos bajnokságon hárman léptek szőnyegre.

A Dorogi városi sportcsarnokban rendezték a Fekete Gyémánt Kupa, nemzetközi, kötöttfogású junior versenyt, mely egyben a magyar juniorok számára a második válogató is volt. A hazai mezőny mellett cseh, szerb, román, ukrán, szlovén és szlovák versenyzők próbáltak szerencsét. Az 55 kilósok mezőnyében az orosházi Rácz Richárd, a szabadfogású válogatók megnyerése után most a kötöttben is bizonyította, hogy korosztályában ő a legjobb. Elsőként egy román, majd egy ceglédi magyar és a döntőben ismét egy román ellenféllel birkózott. Egyik mérkőzés sem ment végig. 2 perc 53 másodperc, 33 másodperc, és a döntőben 2 perc 59 másodperc kellett neki a technikai tus eléréséhez.

A 77 kilósok mezőnyében versenyzett Surányi Martin. Ő is jól kezdett. Két román versenyző legyőzésével került a döntőbe. Ott az U23-as Európa-bajnoki bronzérmes Lévai Tamás ellen már nem sikerült győznie, ezüstéremmel fejezte be a versenyt.

A diák I-es korcsoport részére rendeztek országos bajnokságot Zalaegerszegen, ahol a Spartacus három fiatalja lépett szőnyegre. A 38 kilóban induló Somogyvári Milánnak nehezebb sorsolása nem is lehetett volna. A súlycsoport két legjobbja ellen kezdett és kiesett. 58 kilóban Papp Krisztofer egy vereség után a vigaszágon nyert egy küzdelmet, végül a bronzmeccsen újra alulmaradt és az ötödik helyen zárta a versenyt. Ugyanezt az utat járta be az orosházi klub 69 kilósok mezőnyében Erős Richárd, aki szintén az ötödik helyet szerezte meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.