- hirdetés -

Rég számolhattunk be a Kincsem Parkban elért orosházi sikerekről. A márciusi utolsó versenynap azonban ezt is meghozta. Kolozsi László és ifj. Kulik Ferenc is felállhatott a dobogó legfelső fokára.

A megszokott kvalifikáció és próbafutam után a Fenyves-díjban még csak negyedik hely sikerült Aranypókkal, a Kulik farm lovait tréningező Kolozsi Lászlónak, de ezután már jöttek a jobb eredmények.

A III. Colocaid Hendikep hozta az első győztes futamot. Kolozsi László Unipress szulkijában a tőle megszokott taktikus hajtást mutatta be. Sokáig „utazott” az élboly végén, spórolva lova erejével és csak a befutó egyenesben kezdett hajrázni. A fáradó Vesna (Fazekas Imre) és Svéd barát előtt nyerte a futamot.

Ügyeske szulkijában remek hajtást mutatott be ifj. Kulik Ferenc (Fotó: Péter Réka)

Az Árvácska Hendikepen Ügyeske és ifj. Kulik Ferenc nevéhez fűződik a nap másik orosházi első helye. A fiatal orosházi idomár-hajtó öreg rókákat meghazudtoló taktikus és szép hajtással utasította maga mögé a hajtók élő legendáját, a Titan Ville-el versenyző Fazekas Imrét. Fazekas mintegy 800 méterrel a vége előtt indított támadást, Kulik azonban nem engedte az élre törni a mestert. Ment vele, sőt elment vezetni és Ügyeske erejéből arra is futotta, hogy a megszerzett előnyt megtartsa a végéig.

Orosháza számára érkezett még ezen a versenynapon Kárai József jóvoltából két értékes helyezés. A Kincsem Park Kupa II. fordulóján Magic Bucks szulkijában negyedik, a Búzavirág Hendikepben Zabrinával, Kolozsi László és Vanádium Boy párosa mögött, ötödik helyen ért célba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.