- hirdetés -

Magyarországot képviselte az orosházi vívó a wroclawi versenyen. Kis Abigél a 11. helyen végzett.

Március 25-én a lengyelországi Wroclawban gyűlt össze a világ elit köre, hogy összemérje tudását. A versenyen kategóriánként 100 induló vett részt. A Magyar Vívó Szövetség korosztályonként két versenyzőt delegált, így az U13 korcsoportban Kis Abigélt, a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület fiatal tehetségét. Abigél a női kard egyéni számában indult és a 16 ország 100 versenyzője közül a 11. helyen végzett.

– A csoportban a nagyszerű formában versenyző Abigél a hetedik helyre rangsorolta magát. Ezután a direkt kieséses tábla következett. Kiemeltként azonnal a legjobb 64-be került. A 32-be jutásért könnyedén verte lengyel ellenfelét 12:2-re. A 16 közé szintén magabiztosan, végig irányítva került orosz ellenfelével szemben 12:6 arányban. Végül ismét Oroszországból érkező vívó lány állította meg a menetelését (12:4), aki később a dobogó harmadik helyére állhatott fel. Egyszerűen jobb volt Abitól, de egyáltalán nem lehetünk elégedetlenek. Büszke vagyok versenyzőmre – nyilatkozta a verseny után Nagy Nándor edző.

A szakember elmondta még, hogy nincs megállás, az orosházi vívók szorgalmasan készülnek a hétvégi országos diákolimpia döntőjére, ahol húszan képviselik városunkat.

Kis Abigél és Nagy Nándor

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.