- hirdetés -

Táncsics gimis diákok gyűltek össze az intézmény Tömböly-könyvtárában szerda délelőtt. Az esetleges külföldi cserediákoskodáshoz kaptak sok hasznos információt.

Zámbori Mirtill, az AFS világszervezet önkéntese, volt cserediák, egykori Táncsicsista tartott előadást a diákoknak. Néhány mondatban bemutatta a százéves szervezetet, és elmondta, mik az előnyei, ha valaki külföldön tanulhat.

Mirtill maga is volt cserediák (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Én is voltam befogadó és voltam cserediák is, 2016-17-ben Belgiumban. Megtapasztaltam, milyen jó intenzíven használni és így jól megtanulni egy másik ország nyelvét. A befogadó család tagjaként élni annak mindennapjait, ezáltal nagyon sokat megismerni az ország szokásaiból, kultúrájából. Más megvilágításban tanulni bizonyos tárgyakat, rengeteget önállósodni, magabiztosabbá válni, amellett az ott szerzett barátságok elkísérhetnek akár az egész életen át. Most önkéntesként szeretném ezeket a tapasztalatokat megosztani – mondta el Zámbori Mirtill.

A fiatalok érdeklődve hallgatták a tájékoztatást (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A diákok számára sok hasznos információ hangzott el a befogadásról, a kiutazásról az AFS-ben történő önkéntes munkáról. Az érdeklődést, a csillogó szemeket látva biztosak lehetünk benne, hogy nem volt elpazarolt idő ez a néhány óra.

Az AFS olyan programokat kínál diákok számára, melyek külföldön 3-tól 11 hónapig terjedő tanulást és tartózkodást tesznek lehetővé. A programok idejére a fiatalokat fogadó családoknál helyezik el és életkoruknak megfelelő iskolába járnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.