- hirdetés -

Kaposvárott rendezték a hét végén a szabadfogású birkózók második minősítő versenyeit. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) három versenyzővel vett részt a viadalon.

A száztíz indulóból nyolcvan fiú és harminc lány mérlegelt a somogyi megyeszékhelyen. A fiúk közül Rácz Richárd és Lakatos Angelo, a lányoknál pedig Szél Anna képviselte az orosházi klubot.

Az 57 kilóban a fiúk közül öten mérlegeltek, így körmérkőzéses rendszerben zajlottak a küzdelmek. Ricsi minden mérkőzését technikai tussal nyerte és megszerezte a győzelmet az első után, a második minősítőn is. Ezzel eldőlt, hogy a juniorok mezőnyében, 57 kilóban ő a magyar válogatott. Mint az egyesület elnöke Szél Attila elmondta, elindítják a versenyzőt kötött fogásban is. – Ha azt is sikerül behúzni, akkor majd Ricsi eldönti, melyik fogásnemben kíván versenyezni. Sajnos a kettő együtt nem megy. Üti egymást a felkészülés, nem tud mindenütt ott lenni és speciális a munka mindkét fogásnemben – tájékoztatott az elnök.

Angeló, bár igazából 57 kilós, de ezúttal a 61 kilósok között indult. Az OSBK első éves juniorjának még úgy tűnik, egy kicsit erősödnie kell ebbe a mezőnybe. Az ötödik helyet szerezte meg.

Szél Anna magabiztosan hozta a kötelezőt (Fotó: Rosta Tibor)

Harmadik orosházi indulónk, Szél Anna ezúttal 55 kilóban mérlegelt, ami egy kicsit előretekintés a jövőt illetőleg. (Érdekes volt látni, hogy amikor a riválisok látták, hogy hozza a súlyát, akkor szépen, szinte mindenki elszivárgott más súlycsoportokba.) Anna hozta a kötelezőt és a papírformának megfelelően nyerte a válogatót. Ezután azon nyomban csomagolt és indult a repülőtérre, hogy csatlakozhasson a Franciaországba, edzőtáborba utazó felnőtt válogatott kerethez.

Az orosházi kiválóság rengeteget edz, dolgozik, hisz nagy álma a 2020-as tokiói olimpiai részvétel. Ehhez első lépésben jól kellene szerepelnie a felnőtt magyar bajnokságon és ki kellene jutnia a szeptemberi, Astanában rendezendő világbajnokságra, mely az első olimpiai kvalifikációs verseny is lesz egyben. Még csak augusztusban lesz 18 éves, de a felnőtt Országos Bajnokságon korengedménnyel indulhat.

Reméljük nem akadályozza sérülés és sikerül megvalósítania idei terveit, az addig megteendő lépcsőfokokról pedig természetesen tudósítunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.