- hirdetés -

Különleges kiállítás megnyitójának adott otthont március 25-én, a Városi Képtár. A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola nyolc oktatója mutathatta be műveit.

Újabb kiállítás megnyitásának adott otthont március 25-én a Városi Képtár. A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Nagy Gyula Területi Múzeum által szervezett rendezvényen azonban nem egy, hanem nyolc alkotó képeit csodálhatták meg a művészet iránt érdeklődők. A XIX. Tavaszi Művészeti Fesztivál keretében tartott eseményt a Székács József Evangélikus Iskola tanára, Celuskáné Csepregi Alícia nyitotta meg.

Nyolc alkotó kiállításával folytatódott a Tavaszi Művészeti Fesztivál (Fotó: Rosta Tibor)

– Olyan mesterré lett pedagógusok festményeit láthatjuk most itt, akik élvezik, amit csinálnak. Erről alkotásaik is részletesen mesélnek, valamint az egyik legszebb hivatást, a tanítást is művészi szinten, önmagukat adva, példát mutatva végzik. A gyermekekkel munkáikat áthatja a világra való rácsodálkoztatás, az élmény és az öröm felfedezése – osztotta meg ünnepi gondolatait Celuskáné Csepregi Alícia, majd egyesével is bemutatta a kiállító művészeket.

A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola oktatóiként is dolgozó művészek közül Dankó Richárd tájképekkel és csendélettel, Felföldiné Tóth Erika pedig olajfestményekkel mutatkozott be. A tűzzománc képek festése is kedvelt műfajnak számított az alkotók körében, hiszen Hudák Ildikó, Mezei-Fehér Judit és László Henriett is ebben találta meg a számításait.

A művészeti iskola tanárai mutatták be műveiket (Fotó: Rosta Tibor)

Varga László akvarellel, pasztellel és grafikákkal gazdagította a kiállítás anyagát. Az elsősorban grafikusként tevékenykedő Györffy Orsolya ezúttal festményekkel készült, de a táncpedagógusként ismert Horváthné Kriczki Zita is valami egészen másban, üveggravírozásban próbálta ki magát.

A kiállítás megnyitóját a művészeti iskola tanári vonósnégyesének zenés produkciója is színesítette, akik többek közt a Szépség és a szörny egyik betétdalát is előadták. A művészetet kedvelők számára április 30-ig áll nyitva a Városi Képtár a kiállítás anyagával.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.