- hirdetés -

A XIII. Orosházi Hagyományok-Ízek Verseny egyik sztárvendége volt az Apostol együttes. A koncert előtt beszélgettünk a zenekar frontemberével, Meződi Józseffel.

Ha már előtte nem lett volna dugig, akkor is megtelt volna a hatalmas fesztiválsátor az Apostol együttes koncertjére. A fülbemászó jól ismert melódiákra már hosszú évtizedek óta „vevő” a közönség. Sokfelé hívják, várják a zenekart.

Több, mint negyven éve a csúcson vagytok. Mi a titok?

– Élünk még. Viszonylag kondícióban vagyunk, a titok pedig azt hiszem abban rejlik, hogy a közönség szereti a dalainkat, szeretik amit csinálunk, mi pedig nem szeretnénk nekik csalódást okozni.

A szinte védjegyévé vált kalapban ismeri mindenki (Fotó: Rosta Tibor)

Mennyit koncerteztek és mennyire megterhelő ez a csapat számára?

– Változó. Van amikor ötvenet koncertezünk, van amikor csak negyvenet, de előfordul a hatvan is. Mikor hogy. Egyelőre úgy tűnik, hogy bírjuk, és amíg bírjuk és hívnak, mi jövünk és zenélünk.

Úgy tűnik, a dalok is teli találatok, hisz nem csak az ötvenes, hatvanas korosztály látogatja a koncertjeiteket, hanem a jóval fiatalabbak is.

– Mostanában azt lehet mondani, hogy mintegy hatvan százalékban vannak a koncerteken az idősebb generáció tagjai, a többiek a fiatalabbak közül kerülnek ki. Némelyikük később született, mint a dal amit hallgatnak. Hála az égnek úgy tűnik, hogy ők is nyitottak lettek az igényes slágerzenére.

Eddig a beszélgetés, azután riportalanyunk indult a színpadra, mert következett a kulturális műsor egyik fénypontja, az Apostol koncert. A telt házas fesztiválsátorban felcsendült a Homokvár, a Nem tudok élni nélküled, és a többi jól ismert Apostol sláger…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.