- hirdetés -

Egy pedagógus mesterprogram keretein belül jártak az elmúlt hónapban többször is a fővárosban a Táncsics Mihály Gimnázium 6/8 és 7/8 osztályának tanulói.

A kirándulásokat a gyerekek osztályfőnökei, Marosvölgyiné Rideg Ágnes, Verasztóné Kádár Katalin, valamint a pedagógiai asszisztens Nagyné Berke Andrea szervezték. Először február 22-én, szombaton töltöttek el egy teljes napot a mozgás és a kultúra jegyében.

Egy 52 és egy 9 fős busszal érkeztek meg a budapesti Elevenpark bejáratához, ahol különböző játékokat, csúszdákat vagy trambulinokat próbálhattak ki. Ezt követően a mindennapos testnevelést a budai Cyberjumpban folytatták, ahol egy órán keresztül élvezhették a különleges trambulinokat.

Különböző játékokat próbálhattak ki (Fotó: iskola)

A harmadik állomásuk, pedig a kultúra egyik fellegvárába, a Csodák Palotájába vezetett, ahol a tanulók mintegy 250 interaktív játékkal ismerkedhettek meg. Betekintést nyertek a fizika rejtelmeibe és több kísérlet „szenvedő alanyai lettek”, többek közt lézeres lufidurrantás, kilövő és égő palackok jelezték ottlétüket. Végül a napot egy szabadulószoba koronázta meg, melyet sikeresen teljesítettek az 5 fős csoportokba beosztott diákok.

A második kirándulásra március 8-án, pénteken indultak, ezúttal a 3D Galériát látogatták meg, ahol a telefonok játszották a főbb szerepet. A galérián egy verseny zárta a látogatást, de a kulturális program sem maradhatott el, a „József és a színes szélesvásznú álomkabát” című musicalt nézték meg a Madách Színház művészeinek előadásában. A mű egy bibliai történetet dolgozott fel mai modern felfogásban, ezért a gyerekek számára is könnyen követhető volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.