- hirdetés -

Német lektor tart órákat március 11-től kezdve hat hétig a Székács József Evangélikus Iskola diákjainak. Az iskolában a német mellett az angol nyelv oktatására is nagy hangsúlyt fektetnek, az elmúlt hónapokban szép eredményeket értek el a tanulók a különböző nyelvi versenyeken.

Központi szerep jut a Székács József Evangélikus Iskolában az idegen nyelv oktatásának, a közép- és emelt szintű érettségire történő felkészítés mellett számos angol- és német nyelvi versenyen jártak a közelmúltban a diákok.

Még februárban a Békéscsabán rendezett a Nemes Tihamér TIT iXam Idegennyelvi Versenyen angol B2-es szintű feladatokat kellett megoldaniuk a résztvevőknek, amiket az eddigiektől eltérően számítógépen kellett beküldeniük. A második alkalommal megrendezett megmérettetés első fordulójában nem kevesebb, mint 113 diák mérte össze angoltudását. A március 12-i második forduló, azaz a szóbeli vizsgára 22-en jutottak tovább, köztük 3-an a Székács iskolát képviselve.

Sikeresen zárták a februári idegen nyelvi versenyt (Fotó: iskola)

Az iskola beszámolója szerint a tanulók felkészülten és céltudatosan mentek a versenyre és ez az elért eredményekben is megmutatkozott. Berta Viktor Szilveszter (felkészítő tanára: Ökrösné Miszlai Edit) az iskola 10/6 osztályos tanulója megnyerte a versenyt, a 11/6 osztály tanulója, Podhorszky Viktória Anna (felkészítő tanára: Misurda Ilona) a negyedik helyen végzett, míg a szintén 10/6 osztályos Nyári Boglárka is bejutott a szóbeli fordulóba, ahol sikeresen teljesítette a B2 szintet.

Podhorszky Viktória Anna a negyedik helyen zárta az idegen nyelvi versenyt (Fotó: iskola)

Az Országos Angol Nyelvi Verseny Békés megyei fordulójában az intézménytől a 7/6 osztályos Keresztes Laurának (felkészítő tanára: Schmittinger Anikó) és a 8/6 osztályos Hegedűs Regina Rebekának (felkészítő tanára: Bacsurné Nagy Ildikó) is sikerült kiharcolnia az országos részvételt eredményeik alapján.

Az angol mellett a német nyelv is központi szerepet játszik az iskola életében. Március 11-től hat héten keresztül német lektor tart órát a tanulóknak és segíti a pedagógusok munkáját. Emellett májusban 20 tanuló a cserediák program keretében Kahl am Main-ba utazik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.