- hirdetés -

A héten ismét, immáron tizenegyedik alkalommal lesz nagy könyv elhagyó hétvége. A „Veszíts el egy könyvet” akció folytatódik.

Az intézményes könyvelvesztés ötlete Orosházáról, közelebbről a könyvtár jelenlegi igazgatójától, Buzai Csabától, és Lakner Pálnétól, az egyik olvasótól származik. A mottója is ugyan az a kezdetektől fogva: legyen egy hétvége, amikor sok-sok könyvszerető ember veszíti el egyszerre valamelyik kedves könyvét, hogy azt más megtalálhassa, elolvashassa, és később újra elveszíthesse.

Tizenegy éve „veszett el” az első néhány kötet. Néhány blog felkapta az ötletet és az internetnek hála rövidesen országos méretű kampánnyá szélesedett.

Akárcsak az elmúlt években, idén is lesz játék a játékban, hiszen szervezünk egy nyereményjátékot a könyvelhagyó nap köré.

A feladat nem is lehetne egyszerűbb:

Veszíts el egy könyvet a nagy könyvelhagyó hétvégén (március 22-24.), és azt regisztráld a játék honlapján (http://veszitsel.konyvtar.hu/). Ha ez megvan, fotózd le a frissen elveszített könyvedet, és töltsd fel a képet a játék Facebook oldalára (http://www.facebook.com/veszitsel) a könyv szerzőjével és címével együtt. Ezáltal máris esélyessé váltál, hogy megnyerd a könyvelhagyó napi játék fődíját, ami nem más, mint VARRÓ DANI: BÖGRE AZÚR című kötete, kiegészítve egy – a könyvtár logójával ellátott – bögrével. 

A játék a játékban nyereményei

A március 22-24 közötti játékra bárki benevezhet, akinek van egy (vagy több) olyan könyve, amit szívesen ajánlana másoknak, de éppen nem szakad meg a szíve, ha “elveszíti”, hogy valaki más megtalálja, elolvassa és esetleg újból elveszítse. A játékban egyszerűen lehet rész venni:

  1. Keress a polcodon egy olyan könyvet, amit szívesen ajánlanál másoknak, de mégsem törik össze a szíved, ha elhagyod.
  2. Regisztráld a könyved a http://veszitsel.konyvtar.hu/ weboldalon, és ragaszd bele az így kapott elveszítési nyilatkozatot a könyv egyedi azonosítójával.
  3. Veszítsd el a könyved! A parkban egy padon, vagy kedvenc kocsmád pultján, vagy a suliban egy ablakpárkányon. Vagy bárhol, ahol sok ember megfordul.
  4. Ennyi. Ha szerencséd van, a könyvet olyasvalaki fogja megtalálni, aki nem csak, hogy elolvassa az elveszítési nyilatkozatot, de a http://veszitsel.konyvtar.hu/ oldalon jelzi is a megtalálást. Erről te e-mailt is fogsz kapni.
  5. A megtaláló később ugyancsak elveszítheti a könyvet, amit valaki más megtalálhat, és azt jelezheti is a neten. És így tovább, és így tovább.

Lehet tehát kutakodni a könyvespolcokon, de aki esetleg nem találna alkalmas könyvet, de mindenképp szeretne a játékban rész venni, forduljon a Justh Zsigmond Városi Könyvtár könyvtárosaihoz. Segíteni fognak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.