- hirdetés -

Minden évben egyre többen mutatják meg alkotásaikat a Táncsics Mihály Gimnázium művészlelkű tanulói közül. Idén sem lehetett ez másként, március 14-én az iskola 18 diákja mutathatta be műveit társaiknak.

Újabb festményekkel gazdagodott március 14-én a Táncsics Mihály Gimnázium diáktárlata, hiszen 2019-ben sem maradhatott el a már hagyományosnak számító Táncsics Galéria megnyitása. Ezúttal 18 tanuló 57 alkotását tekinthették meg diáktársaik.

Az intézmény aulájában rendezett megnyitón először Hegyesi Dominika énekelte el a Magányos csónak című dalt, majd az iskola rajztanára, Varga László köszöntötte a megnyitóra összegyűlt hallgatóságot. Kiemelte, ha hosszú hetek vagy hónapok munkája kiállítássá áll össze, az sok szempontból tekinthető ünnepnek.

A Pilinszky-díjas grafikusművész, Bella Rózsa nyitotta meg a kiállítást (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Szerencsére minden évben vannak tehetséges diákjaink, tehát nyugodtan mondhatom, hogy egy hosszabb folyamattá, már-már hagyománnyá nőtte ki magát az évek során a Táncsics Galéria. A diákok is minden évben várják, a kiállító tanulók számára tényleg egyfajta ünnep, ha a műveikből kiállítás nyílik, hiszen az alkotómunka nem könnyű – nyilatkozta Varga László.

A kiállítást az iskola Primus Inter Pares-díjas grafikusművésze, Bella Rózsa nyitotta meg szakmabéli gondolatait is megosztva a hallgatósággal. Kiderült az összesen 75 elkészített műből 23-at a Tavaszi Művészeti Fesztiválon is megtekinthetnek az alkotások iránt érdeklődők.
– Minden tanuló a saját egyéniségének, látásmódjának és korának megfelelően ábrázolja a világot, ami körülvesz bennünket. Megengedett számukra az alkotás szárnyaló szabadsága. A képek azt mutatják, hogy alkotóikat a világ megismerésének vágya és bemutatása sarkallja – mondta köszöntőjében a Pilinszky-díjas grafikusművész.

Idén kávéból festett alkotás is készült (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az idei évben a legkülönfélébb alkotások születtek, hiszen kávéból festett portrét is kiállítottak, de volt aki a selyemfestést próbálta ki. Ravasz Tamás művei is a galéria anyagát színesítették, a gimnázium tanulója tavaly tette le alapvizsgáját a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában.
– Ez egy hatalmas megtiszteltetés és egyben élmény, hogy az iskolában ilyen sokan megnézik ezeket a képeket és nagyon jól estek az eddigi pozitív visszajelzések is – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.