- hirdetés -

Március 1-től, öt évre nevezte ki Simon István Tamást a Gyulai Szakképzési Centrum (GYSZC) kancellárjává dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Az új kancellár közel négy éve dolgozik már a szakképzési centrumnál mint szakképzési referens.

A kancellári kinevezést dr. Kovács József országgyűlési képviselő jelentette be a gyulai intézményben megtartott hétfői sajtótájékoztatón.

– Jól ismeri a szakképzést, az abban zajló változásokat, tisztában van az intézmény helyzetével, felépítésével, szerkezetével és a kihívásokkal egyaránt – mondta dr. Kovács József. Hozzátette: Simon István Tamás komoly tapasztalattal rendelkezik az intézményfenntartás területén.

– Elsődleges cél a megye és a térség szakképzésének biztosítása, amit a gazdasági élet szereplőivel való szoros együttműködésben valósítunk meg – ezt már Kovács Zsuzsanna, a szakképzési centrum főigazgatója mondta a sajtótájékoztatón. Kiemelte, a munkaerő-piaci igényeket maximálisan figyelembe veszik, valamint együttműködnek a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával a duális képzés erősítése érdekében.

Kovács Zsuzsanna, dr. Kovács József és a GYSZC kancellárja: Simon István Tamás
(Fotó: Kovács Lajos)

A szakképzési centrumok kancellárjai több feladattal is rendelkeznek, ezek egyike a professzionális, átlátható, felelős gazdálkodás biztosítása. Simon István Tamás kiemelte, a munkaerőpiac nagyot változott az elmúlt években.

A GYSZC kancellárja kiemelte, a duális gyakorlati oktatás magasabb minőségű kivitelezésének érdekében ágazati képzőközpontok jönnek majd létre, amelyek gazdasági társaságként fognak funkcionálni. Továbbá ezen központokban komoly eszközfejlesztések is tervben vannak.

A kancellárok az intézmények működtetéséért felelős felső vezetői menedzserek. Hatáskörükbe tartoznak a gazdasági, pénzügyi, kontrolling, számviteli, munkaügyi, jogi, igazgatási, informatikai tevékenységek. A munkáltatói jogokat a pedagógusok, a pedagógusokat segítő munkatársak és a szakoktatók esetében ezentúl is a főigazgató, a technikai alkalmazottak esetében a kancellár gyakorolja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.