- hirdetés -

A kaposvári egyesület rendezésében Somogyjádon rendeztek serdülő szabadfogású minősítő versenyt a hét végén. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) hat versenyzővel vett részt a viadalon.

Negyvenöt csapat képviseletében 238 fiatal birkózó gyűlt össze a versenyre. A Spartacust képviselő 42 kilóban induló Benkő Zsanett versenye sajnos nem úgy sikerült, mint azt előzetesen várni lehetett – nem sikerült számára a dobogón végezni. Szabó Zsóka 46 kilóban jobban vitézkedett. Csoportját megnyerte és csak a döntőben szenvedte el egyetlen vereségét, így ezüstérmet szerzett.

Az ötven kilósok mezőnyében 11 induló volt, köztük Páli Mirella és Laczkó Petra. Páli az első fordulóban szoros küzdelemben alul maradt. Laczkó elégtételt vett és csapattársa legyőzőjét a második fordulóban megverte. Petra ezután a döntőbe jutásért kapott ki. A bronzmérkőzésen egy horvát kislányt győzött le. 54 kilóban indult Cziráki Klaudia. Neki sem sikerült érmes pozícióban végeznie. Az igazából 62 kilós Velez Petra ezúttal a 66 kilóban mérette meg magát és egy súlycsoporttal feljebb versenyezve a negyedik helyen zárt.

Szabó Zsóka csak a döntőben kapott ki (Fotó: OSBK)

Páli Sándor, az egyesület edzője elmondta, hogy tulajdonképpen nem szomorú az eredmények ilyen alakulása miatt, bár egyel több medálra számított és igazából a versenyzők tudását tekintve, egyik-másik lehetett volna akár fényesebb is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.