- hirdetés -

Az Egészséges Békés Megyéért Alapítvány szervezésében előadássorozatot hívtak életre az Orosháza Város Önkormányzat Egységes Szociális Központ Platán Idősek Otthonában, „Beszéljünk a demenciáról” címmel.

A témaválasztást elsősorban az indokolta, hogy a demenciáról, mint kórképről kevés információval rendelkeznek a demenciában szenvedők hozzátartozói. A szakemberek szerint a demencia már nemcsak az idős generációra jellemző, hanem egyre többen szenvednek ebben a betegségben a fiatalabb korcsoportok tagjai közül is.

A három alkalmas program során az érdeklődők szakemberek előadásait hallgathatták meg egészségügyi, jogi és pszichológiai megközelítésben.

Az előadások interaktív formában zajlottak. Február 26-án Kovács Tímea diplomás ápoló, 28-án dr. Maginyecz Kata jogász, március 7-én Gazsó Brigitta okleveles pszichológus vezetésével.

Egyedülálló kezdeményezésként a programon bárki részt vehetett, illetve az is, aki érintett a kórképpel kapcsolatosan. A téma fontosságát és a program létjogosultságát a magas részvételi arány is alátámasztja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.