- hirdetés -

Ismét kiállítás megnyitójának adott otthont a Városházi Galéria. Március 7-én ezúttal a mezőkovácsházi Nagy Márta realista jellegű festményeit mutatták be a művészet iránt érdeklődőknek a Nagy Gyula Területi Múzeum szervezésében.

Már gyerekkorában is érdekelte a festészet Nagy Mártát, mégis később határozta el, hogy komolyabban szeretne foglalkozni vele. Első festménye 2013-ban készült el, azóta pedig több, mint 300 művel gazdagította családját, környezetét és ismerőseit. A március 7-én, a Városházi Galérián tartott rendezvényt megelőzően már 24 alkalommal nyílt önálló kiállítása, többek közt Budapesten, valamint szülővárosában Mezőkovácsházán és környékén.

– Egy súlyos betegség után kezdtem el komolyabban foglalkozni a gyerekkori álmommal, habár sosem tanultam korábban senkitől, mindig is saját magamat képeztem. Leginkább realista stílusú képeket festek és amikor találok rajtuk hibát, azokat meghagyom, hogy a későbbiekben láthassam, mi az, amin még érdemes javítani – mutatkozott be Nagy Márta.

Több, mint 300 festményt készített már el Nagy Márta (Fotó: Rosta Tibor)

Jelenlegi kiállítása a Nőnapi csokrok nevet kapta, de különböző egyéni témákat dolgozott fel hozzá. A tárlatot Kintner János képviselő, Nagy Márta testvére nyitotta meg, aki mesélt nővére életútjáról és művészetének kialakulásáról. Kiemelte, biztos abban, hogy a művésznő még sok-sok örömöt okoz majd festményeivel a művészetet kedvelőinek. A megnyitó részeként a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola fiatal növendékei kápráztatták el gitárjátékukkal a közönséget, majd mindenki szemügyre vehette a kiállított műveket.

– Mindent szeretek, úgy vélem mindenben meg lehet találni a szépet. Ugyanolyan szívesen megfestek egy omladozó épületet, mint mondjuk egy szál virágot. A lényeg, hogy mindig valami újat próbálják ki, amilyet még nem csináltam. Talán a tájképek és a csendéletek, amik egy kicsit közelebb állnak hozzám – tette hozzá Nagy Márta.

Kiállítását, a Polgármesteri Hivatal nyitvatartási idejében május 6-ig nézhetik meg a művészet iránt érdeklődők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.