- hirdetés -

Budapesten rendezték meg a II. Országos Állategészségügyi Verseny döntőjét. A háromnapos megmérettetésen 10 csapat versengett egymással, köztük a Táncsics Mihály Gimnázium tanulói. Dér Dorottya, Madarász Noémi és Nádasdi Alexandra végül meg sem állt az első helyig.

A szervezők elsősorban olyan fiatalokat kerestek, akik kedvelik az állatokat és nem idegen számukra az állatorvos-tudomány. A Táncsics Mihály Gimnázium három tanulója, Dér Dorottya, Madarász Noémi és Nádasdi Alexandra számára így nem is lehetett kérdés, hogy ismét próbára teszik ügyességüket. A három lány már a tavalyi állategészségügyi versenyen is részt vett, akkor a második helyen zárták a rangos megmérettetést.

A három levelezős fordulót tartalmazó elődöntők során kreatív feladatukként a Brachycephal-szindrómát kellett bemutatniuk egy egyperces videóban, amivel nagy sikert arattak és az ország tíz legjobb csapata közé kerültek. Az idén már háromnaposra bővített országos döntőben a feladatok nem a tankönyvi anyagot kérték számon, egytől egyig szakmai kérdéseket tartalmaztak. Ez azonban nem jelentett gondot a három versenyzőnek, akik végül az országos döntőt is megnyerték.

Első helyen végzett az országos döntőben a Táncsics csapata (Fotó: iskola)

– Elsősorban nem az eredményre hajtottunk, hanem az élményre , hiszen a szervezők tényleg fantasztikus programokkal készültek nekünk. Már az is hatalmas öröm volt számunkra, hogy bekerültünk a legjobb tízbe. Egészen más volt visszatérni, hiszen ismerős helyszín, ismerős arcok és mosolyok fogadtak minket – mesélte Madarász Noémi.

A Táncsics gimnázium idén végzős tanulóin kívül még két visszatérő csapat volt a mezőnyben, ezért elmondásuk szerint a szervezők nagyon figyeltek rá, hogy a fairplay érdekében új programokkal és feladatokkal tegyék próbára a versenyzőket.

– Nagyon intenzív és élményekben dús volt ez a három nap, szerintem sikerült is maximálisan kiélvezni a lehetőségeket, melyek ez idő alatt elénk tárultak. Sok érdekes dolgot láttunk, hallottunk és tapasztaltunk, valamint fantasztikus embereket ismerhettünk meg. Az pedig az egész hétvégét megkoronázta, hogy a három nap összesített pontjai alapján az első helyen sikerült végeznünk – tette hozzá Madarász Noémi.

A Táncsics tanulói mellett a Székács József Evangélikus Iskola csapata is szép eredményt ért el. Hajdu Leila, Sin Attila és Chlebnyiczki Petra remek teljesítményt nyújtva az országos döntő hatodik helyén végeztek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.