- hirdetés -

Saját sportáguktól némileg eltérő szabályrendszerben, taekwondoban tették próbára magukat az orosházi Contact K.T.H.E egyesület versenyzői. A Battonyán rendezett Barátság Kupán végül három versenyzőjük is felállhatott a dobogóra.

A Békés Megyei Harcművész Szövetség versenynaptára a hagyományok szerint ezúttal is a battonyai Barátság Sportegyesület által megrendezett nyílt taekwondo bajnoksággal kezdődött. Idén 24 klub 173 versenyzője küzdött meg két irányzat, a taekwondo és a kick-box képviseletében.

A küzdelmek három tatamin zajlottak, ahol a magyar taekwondo és kick-box korosztályos válogatottak több versenyzője is elindult, tovább emelve a küzdelmek színvonalát. A rangos versenyen Békés megyéből tíz klub indított versenyzőket, köztük az orosházi Contact K.T.H.E sportegyesület. Versenyzőik közül a cadet1 és cadet2 korcsoportokban Végh Áron és Szabó Gergő küzdöttek, míg a felnőttek mezőnyében Friedl Flórián és Deli Roland léptek tatamira az egyesületet képviselve.

Ismét egy eredményes versenyen vannak túl a Contact K.T.H.E versenyzői (Fotó: egyesület)

A kick-boxtól némileg eltérő szabályrendszerben is mindannyian derekasan helytálltak, Szabó Gergő és Deli Roland a második helyet harcolták ki saját kategóriájukban. Friedl Flórián megnyerte a -78 kilogrammos súlycsoportot, melynek köszönhetően a súlycsoportok nélküli bajnoki cím egyik kihívója lett.

A Grand Champion kategória végül a magyar válogatottban is szereplő taekwondo-s ellenfelének kedvezett, így ebben a kategóriában a dobogó második fokára állhatott fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.