- hirdetés -

Az ingatlanárak az egekben, de a kereslet így is nagy Orosházán is. Az eladók sokszor elkövetik azt a hibát, hogy irreális árat adnak meg, pedig egy jól beárazott ingatlan akár két hét alatt is elkelhet.

Óriási a kereslet az ingatlanok iránt Orosházán is, a lakások mellett már a nagyobb, több szobás házakat is keresik. Vargáné dr. Urbán Melinda, az Urban Homes ingatlaniroda tulajdonosa szerint jellemzően stabil munkahellyel rendelkező, családalapítás előtt álló fiatalok keresik az ingatlanokat. Emellett olyan családok is, amelyek nem éltek még a különböző támogatásokkal, kedvezményekkel.

– Az emberekben megvan a hajlandóság, hogy jobb, szebb és nagyobb ingatlanba költözzenek. A Családi Otthonteremtési Kedvezmény, a gyorsuló és egyre rugalmasabb banki ügyintézés, a hamar átfutó előbírálatok is elősegítették a piac élénkülését – fogalmazott a szakértő.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

Az orosházi ingatlanárak – az országos mintához hasonlóan – jelenleg igen magasak. Urbán Melinda szerint egy ötven négyzetméteres belvárosi lakás ára 7 és fél millió forinttól körülbelül 14 millió forintig mehet fel. Konkrét négyzetméter árat nehéz megállapítani, hiszen ez többek között függ a lakás állapotától, panel vagy tégla épület, de sokat számít az elhelyezkedés is.

– Gyakori hiba, hogy az eladók rosszul árazzák be az ingatlanjaikat. Rossz forrásból tájékozódnak, például a szomszéd lakása ennyiért kelt el, akkor az én ingatlanom körülbelül ennyit ér. Egy jól beárazott, jó ár-érték arányú lakás nagyon gyorsan, akár két hét alatt is elkelhet. Éppen ezért érdemes felkeresni szakértőt, aki elvégzi az ingatlan árfelbecslését – mondta Melinda, majd hozzátette: fontos a jó marketing, ezért célszerű igényes, jó minőségű fotókkal hirdetni.

Mint megtudtuk extrém igényeik nincsenek a városban ingatlant keresőknek. A legtöbben földszinti, első emeleti lakásokat keresnek, amiből jóval kevesebb van. Elmondta, hogy viszonylag élénk az érdeklődés a szentetornyai és rákóczitelepi házak iránt is, mivel ezek valamivel olcsóbbak.

Jellemzően a felújított, azonnal költözhető ingatlanokat keresik a vásárlók, hiszen a felújítás feneketlen kút. Rengeteg pénzbe kerül, ráadásul nehéz jó szakembert találni és kiszámíthatatlan mennyi ideig húzódnak el a munkálatok. Urbán Melinda elmondta, hogy a költözködéssel is hasonló a helyzet. Az utóbbi időben több olyan ingatlant is a hozzá tartozó berendezési tárgyakkal – szőnyegekkel, bútorokkal, faliképekkel – együtt értékesítettek.ú

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.