- hirdetés -

Különleges eseménynek adott otthont a gyopárosi Alföld Gyöngye Hotel március 1-jén. Itt tartották ugyanis a IV. Békés Megyei Jótékonysági Wedding Gálát, amelyen a szórakozás és az adományozás mellett szakmai díjakat is kiosztottak.

Egy estére A nagy Gatsby című filmből ismert Jay Gatsby korszaka költözött az Alföld Gyöngye különtermébe. A ’20-as évek csillogása, eleganciája, ételei, italai köszöntek vissza mindenen a ragyogóan feldíszített belső tértől a résztvevőkig, akik komolyan vették a dress code-ot és korabeli ruhákban táncolták, beszélgették át az éjszakát.

Az első hasonló rendezényt 2013-ban tartották a gyulai Hunguest Hotel Erkelben, a szálloda vendéglátásért felelős munkatársának kezdeményezése nyomán.
– Ő kérdezte meg tőlünk, érdekes lehet-e egy ilyen esemény nekünk esküvői szolgáltatóknak, én pedig kapva kaptam az alkalmon, és azóta is örömmel vállalom a szervezéssel járó teendőket – osztotta meg az Oroscaféval Asztalosné Varga Judit, aki rendezvényszervező cég és esküvői ruhaszalon tulajdonosként duplán is érdekelt a sikeres lebonyolításban. – Mellénk állt Dernovics Péter a Minden ami Szarvas elnevezésű vállalkozás tulajdonosa, vele együtt ötletelünk és fejlesztjük folyamatosan a gálát, hogy egyre színvonalasabb legyen.

Megtelt a hotel különterme, csaknem 70 esküvői szolgáltató és kísérőik vettek részt a gálán (Fotó: Rosta Tibor)

A korábbi években Gyula mellett Békéscsaba szolgáltatta a helyszínt, a cél azonban az, hogy évente más és más városban legyen a rendezvény, megyeszerte megmozgatva a szektor szolgáltatóit.
– Idén többen regisztráltak a mai estére Orosházáról, de vannak itt Szarvastól Kaszaperig Békéscsabától Mezőkovácsházáig mindenfelől. Előzőleg közvéleménykutatást tartottunk az érdeklődők között, akiknek a voksa alapján döntöttünk Gyopárosfürdő mellett, és hoztuk ide az eseményt – mondta el a főszervező.

És hogy miért éppen Gatsby korát választották?

– Ez egy nagyon kellemes téma, mert mindenkit szépen tudunk öltöztetni, ráadásul olyan a korszak hangulata, ahol kellemes italokkal tehetjük még izgalmasabbá az estét. Emellett évente többször láthatjuk a tévében is A nagy Gatsby című filmet, amiből bárki meríthetett kellő inspirációt a mai partyra – mondta mosolyogva Asztalosné Varga Judit hozzátéve, maga az est is egy inspiráció. – Régóta dolgozom rendezvényszerveőként és tudom, hogy a dicséret ösztönöz. Azt vettem észre, hogy a saját szakmánkból ez hiányzik, ezért találtuk ki, hogy díjazzuk magunk között a legszimpatikusabb, legjobbnak tartott szolgáltatókat, miközben még jótékonykodunk is – emelte ki.

Ennek a szándéknak idén az Orosházi Mentőállomás örülhet, hiszen nekik gyűjtöttek a szervezők.
– Ha a ’20-as évekkel párhuzamot vonunk, akkor a mai Wedding Party és általában ez a kezdeményezés két okból is nagyon biztató. Az egyik, hogy a jövőről szól, hiszen az esküvő az maga a jövő. A másik oka pedig az, hogy évről évre a mentőszolgálataink, a mentpőállomások kapják a támogatást. Azt hiszen, hogy azok az orosházi bajtársaink, akik valóban áldozatos munkát végeznek az év 365 napján – ha jól emlékszem 34-en vannak – megérdemlik, hogy ma este is gondoljuk rájuk, és megtapsoljuk őket – fogalmazott megnyitójában Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat Szóvivője, a rendezvény fővédnöke.

A két ceremóniamester (Fotó: Rosta Tibor)

A hangulatra már ekkor sem lehetett panasz, ami a házigazda Dernovics Péter szerint annak köszönhető, ahogy a gála a szórakozás és a jótékonykodás mellett a barátságról és a szakmai kapcsolatépítésről szól.
– A lakodalmas szakmában, gasztronómiában, rendezvényszervezésben sokan tesszük le a névjegyünket hétről-hétre, és fontos, hogy együttműködjünk. Ne csak az esküvők alkalmával találkozzunk, hanem azokon kívül is. Azért jöttem el ma ide, hogy összeismerkedjek olyanokkal, akik most kapcsolódnak be ebbe a rendezvénybe, találkozzak a fiatalokkal, és később jó szívvel tudjam ajánlani őket a saját ügyfeleimnek is akár – foglalta össze részvételének okát Puju János vőfély és ceremóniamester.

A rendezvényen kiosztott elismerések azért is rangosak, hiszen a szakmától kapták őket a díjazottak. A résztvevők a helyszínen szavazhattak többek között a legjobb vőfélyre (tavaly Barbi Zsolt nyerte el a címet), a legjobb cukrászra vagy virágkötőre.

Különleges esküvői szolgáltatás, újdonság kategóriában például Gyáni Brigitta és az LB – Lovely Board, fodrász, sminkes kategóriában Csákó Renáta lett a 2018-as év kiemelkedő szolgáltatója, míg ruhaszalon kategóriában a Hudák Család Kéziszövő Műhelye bizonyult a legjobbnak.

(A nyertesek teljes listáját hamarosan közöljük.)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.