- hirdetés -

Részegen zárás után betört az egyik orosházi kocsmába egy férfi, ahonnan több ezer forintot lopott el. A betörő a kihallgatáson elmondta, a bűncselekmény elkövetését lehetségesnek tartja, mert reggel mikor felébredt sokkal több pénz volt nála, mint előző este.

Riasztó szólt egy bezárt orosházi kocsmából február 27-én este kilenc óra után. A hangra felfigyelt a kocsma mellett üzemelő étterem egyik vendége, aki a vendéglátóhely dolgozójával együtt átmentek megnézni mi történt. A helyszínen észlelték, hogy az egyik ablak be van törve.

Ezután értesítették a kocsma tulaját, aki a kiérkező rendőrökkel együtt alaposan átnézték a környéket és a hátsó fémkapu előtt egy ezüstszínű medált találtak.

Ez a medál buktatta le a betörőt (Fotó: police.hu)

Az italozó üzemeltetője azonnal felismerte az ékszert, mert elmondása szerint azt ő rendelte az internetről az egyik vendégének, aki rendszeresen hordta is a nyakában. A férfit egy hete kitiltotta a kocsmából, mert összeveszett vele. Egy kamera rögzítette, amint a férfi magához vett több ezer forint értékű váltópénzt.

Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei másnap, február 28-án 8 óra 45 perckor elfogták a lopással gyanúsítható 30 éves orosházi Cs. Gábort.

A férfi a nyomozóknak elmondta, hogy előző este nagyon sokat ivott és nem emlékszik semmire. A bűncselekmény elkövetését azonban lehetségesnek tartotta, mert reggel mikor felébredt sokkal több pénz volt nála, mint amennyi előző este volt.

A rendőrség Cs. Gábor ellen a lopás megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.