- hirdetés -

Egy Hollandiából származó műfaj, a paverpol stílusában találta meg a számításait Nagy Margaréta. A fél éve Orosházán élő képzőművész a Petőfi Művelődési Központban mutatta be műveit.

Ismét kiállítás megnyitójának adott otthont február 27-én a Petőfi Művelődési Központ. Nagy Margaréta, azonban nem festményekkel, hanem egy Magyarországon még éppen csak úttörőnek számító technika, a paverpol alkalmazásával készítette el műveit.

– Körülbelül öt éve keltette fel az érdeklődésemet ez a különleges műfaj, ami rögtön nagyon megtetszett és szerettem is volna kipróbálni. Érdemes róla tudni, hogy egy holland művésznő találta ki és terjesztette el, Hollandia mellett Németországban is népszerűnek számít – mesélte Nagy Margaréta.

Megtudtuk, a műfaj különlegessége, hogy a paverpol alkotáshoz használt tárgyakat egy kemény alapra, lehetőleg farost lemezre vagy festővászonra speciális ragasztóanyaggal helyezünk fel, a színezés pedig csak utána következik. Nagy Margarétának a Petőfi Művelődési Központ rendezvénye a második hasonló kiállítása volt, korábban Nógrád megyében is megmutathatta alkotásait. Előszeretettel gyűjti a régiségeket, hiszen ami másnak haszontalanná válik, neki épp arra van szüksége műveihez.

Festmények helyett ezúttal paverpol alkotásokat láthattak a művészet iránt érdeklődők (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A kiállítást Szelényi Katalin, a Nagy Gyula Területi Múzeum munkatársa nyitotta meg. Kiemelte, Nagy Margaréta sajátos színvilágát és bemutatta a művésznő témaválasztásait is, melyek harmóniában vannak egymással. Az érdeklődők láthattak az idő fogaskerekeit, valamint fákat vagy pillangókat ábrázoló alkotásokat éppúgy, mint a karneváli szezont jelképező maszkos sorozatot.

Nagy Margaréta kiállításának megnyitóját az orosházi Diamonds együttes előadása is színesítette, akik énekes produkcióikkal nyűgözték le a közönséget. Az érdeklődők április 4-ig láthatják a Petőfi Művelődési Központban a kiállított műveket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.