- hirdetés -

Küzdöttek, de alulmaradtak az Extraligában az orosházi női asztaliteniszezők. A két első helyezett, a Szekszárd és a Budaörs is jobbnak bizonyult. Az NB I-es fiatalok a Statisztika ellen szenvedtek vereséget.

Budaörsi 2i SC – PET-BAU ASE Orosháza I. 7-0
Női asztalitenisz Extraliga-mérkőzés, Budaörs.

Szekszárd AC I. – PET-BAU ASE Orosháza I. 7-0
Női asztalitenisz Extraliga-mérkőzés, Kecskemét

A hétvégi kettős forduló mindkét mérkőzését idegenben játszotta a PET-BAU ASE, ráadásul a Szekszárd elleni találkozónak Kecskemét adott otthont, mivel a külföldi légiósaik utaztatását így könnyebben meg tudták oldani.

A csapat mindkét találkozón Nagypál Márta, Horváth Lilla, Göndör Fanni összeállításban játszott. Az erőviszonyokat figyelembe véve a szám szerinti eredmény ellenére tisztességesen helytálltak, de a realitást tudomásul kellett venniük.

– Az előzetes papírformát tekintve nem voltak vérmes reményeink, hiszen mindkét ellenfelüknél Európa-bajnokok, nemzetközi és hazai válogatottak sora állt az asztalokhoz. Nem mellékesen az előző évi bajnok Szekszárd és az ezüstérmes Budaörs a jelenlegi bajnokságot holtversenyben vezeti vagyis kimagaslanak a hazai mezőnyből – fogalmazott Bogdánffy Csaba a PET-BAU ASE vezetőedzője.

Vereség az NB I-ben

Statisztika PSC II. – PET-BAU ASE Orosháza II. 13-5
Női asztalitenisz-mérkőzés, Budapest.

A korosztályos válogatottakat soraiban tudó hazai csapat magabiztos győzelmet aratott az orosháziak ellen. Varga Bernadett és Benkő Anett mutatott kiemelkedő teljesítményt, amivel lépést tartottak az egységesebb csapat képét mutató ellenfelükkel szemben. Ezen a találkozón debütált az U11 korcsoportba tartozó Szőke Panna Boróka.

A szakosztályvezető szerint a fiatal a kezdeti megilletődés után üde színfoltot jelentett az egyébként változatos összecsapáson.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.