- hirdetés -

Megyei farsangi rendezvényt tartott a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének orosházi csoportja február 26-án, a Petőfi Művelődési Központ Bubik termében.

Megelevenedett a Ludas Matyi című mese a mintegy kilencven fős közönség előtt, kedd délelőtt. A Vakok és Gyengénlátók orosházi csoportja szerzett a nézőknek vidám perceket a feldolgozással.

Komoly felkészülés előzte meg az előadást (Fotó: Rosta Tibor)

– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy két év után újra Orosházán tarthatjuk meg a farsangot. Ez az esemény arra is okot ad, hogy a sorstársak kimozduljanak a négy fal közül és érezzék, ugyan olyan értékes emberek mint bárki más – tájékoztatott Sipos Erika a Békés Megyei Vakok és Gyengénlátók orosházi körzeti csoportjának vezetője.

A kilencven érdeklődő szeretettel és jó hangulatban nézte a műsorokat (Fotó: Rosta Tibor)

Kiemelte: ez a műsor számukra is újdonság volt, hiszen egy hosszú, ötven perces előadást mutattak be. A Ludas Magyi feldolgozást még augusztusban kezdték el gyakorolni és nagy energiát fektettek bele az előadók, heti két alkalommal próbálták a darabot.

Az orosházi csoport sikeres előadása után, a Békés Megyei Kultúrcsoport produkcióját tekintették meg az érdeklődők. A jó hangulatú műsort tombolahúzás követte, majd zárásként megvendégelték a résztvevőket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.