- hirdetés -

Négy újonc tűzoltó kezdett a napokban Orosházán. Velük együtt összesen 57 vonulós tűzoltó teljesít szolgálatot a helyi parancsnokságon.

A kedd reggeli szolgálat váltás idején találkoztunk az újoncokkal az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. Az előző napi eseményekről számoltak be a váltó csoportnak, majd az ilyenkor szokásos és előírt felszerelés ellenőrzés következett.

Fotó: Rosta Tibor

Az újoncok közül ketten, Balog Attila és Isztin Dániel tűzoltó őrmesterek vették fel éppen a szolgálatot. Képzésük tavaly szeptemberben kezdődött és egészen február 15-ig tartott. Megtudtuk tőlük, gyerekkori álmuk vált valóra azzal, hogy tűzoltók lettek.

– Mindig is felnéztem a tűzoltókra, csodáltam őket, ezért akartam én is közéjük állni. Remélem rengeteg embernek tudok majd segíteni és megtalálom itt a számításomat. Eddig úgy tűnik, hogy ezzel nem lesz probléma – teszi hozzá mosolyogva a mezőkovácsházi Balog Attila.

Isztin Dániel (b) és Balog Attila gyerekkoruk óta tűzoltónak készültek

– Nagyon megbecsült szakma a mienk – veszi át a szót a másik újonc, Isztin Dániel. – Izgulok, de nagyon várom a bevetéseket. Szeretnék segíteni másokon és kivívni az emberek megbecsülését és tiszteletét – fogalmazott a fiatal nagykamarási őrmester.

Németh László, tűzoltó őrnagytól, parancsnok-helyettestől megtudtuk, hogy rajtuk kívül két nagyszénási tűzoltó, Csepregi László és Németh István is náluk teljesíti majd a szolgálatot. Velük együtt összesen – a törzsállomány mellett – 57 vonulós tűzoltó dolgozik az Orosházán.
– A négy fiatalt a három 19 fős szolgálati csoportban osztottuk szét. A belső átcsoportosítások, beosztás váltások miatt mindig szükség van az újoncokra, ezért folyamatos a képzésük is – mondta Németh László.

(Fotó: Rosta Tibor)

A parancsnok-helyettes kiemelte: a feladat ellátáshoz elegendő a létszámuk. Még nem fordult elő olyan eset, hogy ne tudtak volna kivonulni és megfelelően reagálni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.