- hirdetés -

A hét végén Budapesten rendezték meg a Diákolimpia iskolák közti grundbirkózó országos döntőjét, melyen az orosházi Eötvös József Katolikus Általános Iskola három csapata képviselte városunkat és egyben Békés megyét.

Az első-második osztályosok korcsoportjában egy fiú és egy lány csapattal vettek részt az orosháziak. Minden korcsoportból tíz csapat vívta ki az indulás jogát, melyek közül főként a nagy birkózó hagyományokkal rendelkező sportiskolák voltak többségben. Bár az Eötvös diákjai mindössze szeptember óta foglalkoznak a sportággal intenzívebben, szépen megállták helyüket. A lányok a nyolcadik, a fiúk a kilencedik helyen végeztek.

Eredményhirdetésre vonulnak a grundbirkózók.

A vasárnapi programban szerepeltek a nagyobbak. Az orosházi harmadik-negyedik osztályosok a nagyon előkelő hatodik helyet szerezték meg. Ez annál is értékesebb, mivel a hét súlycsoport hét versenyzője helyett a mieink csak öten voltak. Ketten a verseny előtt estek ki különböző balesetek következtében és így „foghíjas” csapattal álltak ki.

Pleskonics Máté, Németh Bence, Szabó Dávid, Oláh Tamás és Tóth Vajk alkotta a nagyobbak csapatát.

A lányok: Papp Barbara, Marancsik Anita, Horváth Csenge, Csáki Abigél, Rékasi Vivien, Ádám Zsófi és Kovács Laura, Éliás Leila.

A kisebbik korcsoportban a fiúk: Csermák Sándor, Szabó Hunor, Szabó Dávid, Gémes Krisztián, Berhencz Milán, és Mórocz Sándor.

Mint a gyerekek felkészítője, csapatvezetője, Szénási Viktor elmondta, rendkívül büszke mindegyik sportoló hozzáállására, küzdeni tudására, akaratára.

Az Eötvösben szeptemberben indult az a program, melyben az első-második osztályosok, testnevelés óra keretében forgószínpad szerűen alaposabban megismerkedhetnek öt sportággal, melynek egyike a birkózás. Ennek eredményeképp sok gyerek kezdett el birkózni a Spartacus színeiben. Áprilisban már két megyei versenyen indulnak az ügyesebbek, mely a mostani grundbirkóval szemben, már „igazi” birkózás lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.