- hirdetés -

Játékos feladatokkal töltötték hittantáborukat február 22 és 24 között a Székács József Evangélikus Iskola diákjai. Az intézmény történetében ez volt a második hasonló jellegű rendezvény, de nem zárják ki, hogy továbbra is folytassák.

2017-es, Szarvason tett látogatásuk után határozott úgy a Székács József Evangélikus Iskola vezetősége, hogy Orosházára is szerveznek angol nyelvű hittantábort. Az első ilyen kezdeményezést tavaly júliusban tartották meg az ACORNCAMPS nevű angol szervezet segítségével.

A rendezvény sikerére, valamint az iskola és a szervezet jó kapcsolatára való tekintettel, úgy döntöttek, idén is szerveznek egy hittantábort, de már a téli időszakban. Idővel szeretnének hagyományt teremteni a kezdeményezéssel, emellett nyáron Bonyhádon vesznek részt országos jellegű hittantáborban.

Másodszor vettek részt a diákok ilyen rendezvényen (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Ezúttal is különböző korosztályoknak szerveztük meg a hittantáborok programjait. Játékokkal, valamint kézműves és sportolási lehetőségekkel egyaránt készültünk. Főzőbajnokságon is részt vehettek a tanulóink – mesélte Fazekasné Jankov Ildikó tanárnő, az esemény egyik szervezője.

Az ACORNCAMPS szervezőcsapat is jó szívvel látogatott vissza az Evangélikus iskolába, hogy ismerősökkel találkozzanak. A tanulók szintén jól érezték magukat, sokan közülük a tavalyi tábor programjain is részt vettek, az angol nyelvű foglalkozásokat is kifejzetten hasznosnak találták, mind a tanulás, mind a szórakozás szempontjából.

– Tetszenek a kreatív és sportprogramok, nem is volt kérdés, hogy a tavalyi alkalom után az idén is részt vegyek a tábor életében. Szeretném, ha még sok hasonló jellegű kezdeményezésen vehetnék részt – mondta Németh Eszter.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.