- hirdetés -

Új projektjének bevezetésével a digitális pedagógia területén ért el sikereket az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola.

A LEGO MoreToMath, a LEGO WeDo 2.0, a Sakkpalota, a LEGO Mindstorms EV3 Education és a LEGO StoryStarter programcsomagokat 2018-ban pályázati finanszírozással vásárolta meg a Református iskola. Segítségükkel a matematikát szeretnék érthetőbbé és szerethetőbbé tenni, valamint felkelteni a diákok érdeklődését a műszaki megoldások és a programozás alapjai iránt.

A programcsomagot alkotó foglalkozások közül a LEGO MoreToMath bevezetésével az iskola beszámolója szerint a tanulók matematikai kompetenciáit tudják fejleszteni. A LEGO StoryStarter csomag az anyanyelvi kompetenciákat és a szövegértési képességeket fejleszti. A tanulók a LEGO elemek felhasználásával itt jeleneteket alkothatnak, amit aztán egy digitális történetté fűzhetnek össze.

A Sakkpalota képességfejlesztő oktatási programnak számít, ami elsősorban a problémamegoldó és a stratégiai gondolkodás fejlesztését szolgálja. A népszerű robotika szakkör is három csoportban biztosít lehetőséget az oktatói és tanuló kreativitásnak.

A LEGO WeDo 2.0 programja az iskola 4. b osztályában is népszerű elfoglaltságnak számít. Nem volt ez másként február 22-én sem, ahol tanítójuk Rátódi Erika vezetésével ismét LEGO-készlettel próbálták érdekesebbé tenni matematika órájukat. Mivel a gyerekek szeretnek és szoktak is LEGO-val játszani, így érdeklődve várták mit is kell kirakniuk.

Végül kisebb csapatokra beosztva készítették el a rájuk bízott mentőhelikopter, teherautó, vagy épp méhecske és ebihalfigurákat, amit az óra végén működésbe is hoztak a központi egységekre csatlakozva.
– A nyertes pályázat keretében tavaly szeptemberben egy tanfolyamon vettem részt a kollégáimmal, ahol megismerhettük a LEGO varzslatát, amit igyekszünk a gyerekeknek is átadni. Szerencsére nagy sikere van a programnak a gyerekek körében, hiszen játszva tanulni mégiscsak érdekesebb. Emellett fontos, hogy ezt együtt csinálják, hiszen csapatban dolgozni sokkal varázslatosabb – mesélte Rátódi Erika.

Végül az összes csapat sikerrel teljesítette feladatát és izgatottan próbálták ki különböző hangokkal és sebességgel az elkészült műszereket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.