- hirdetés -

Nem engedélyezte a Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája a kedden hozott végzésében Magda Marinko sorozatgyilkos feltételes szabadságra bocsátását.

A Legfelsőbb Bíróság Magda Marinkót egy orosházi asszony meggyilkolásáért, valamint egy Kecskeméten elkövetett hármasgyilkosságért ítélte el. A szerb származású férfit a hatóságok 1994-ben fogták el, legkorábban 25 év letöltése után lett volna feltételes szabadságra bocsátható.

Megbánás nélkül

Tekintettel az elkövetett bűncselekmény jellegére, az elítélt büntetés-végrehajtási intézetben tanúsított magatartására, illetve arra, hogy Magda Marinko semmiféle megbánást nem tanúsít, még további két évet rács mögött kell töltenie, a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét 2021-ben újra megvizsgálja.

A bíróság végzésével szemben az elítélt védője fellebbezést jelentett be az elítélt feltételes szabadságra bocsátásának engedélyezése érdekében, így a végzés nem jogerős.

Magyarország után Szerbiában ül tovább

Szerbiában a bíróság a férfit távollétében – a Vajdaságban elkövetett bűncselekmények miatt – halálbüntetéssel sújtotta, melyet a halálbüntetés eltörlése után 40 év szabadságvesztésre változtattak át, ennek letöltését magyarországi szabadulását követően kezdheti meg. Az MTI közleményében olvasható, a szerb férfit a szegedi Z. Nagy-család meggyilkolásával is megvádolták, de ebben a Fővárosi Bíróság, majd a másodfokon eljáró Legfelsőbb Bíróság nem találta bizonyíthatónak a vádlott bűnösségét.

Fotó forrása: MTI/Földi Imre (1995)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.