- hirdetés -

Két helyszínen voltak érdekeltek a hétvégén az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzői. Sepeczán János a felnőtt mezőnyben szerzett bronzérmet, de a diák korosztályú birkózók is szép eredményekkel gazdagodtak.

A diák I és diák II-es korosztályok számára rendeztek területi kötöttfogású minősítési versenyeket országszerte február 16-án. Az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzői a dél-kelet magyarországi régió versenyén, Gyomaendrődön voltak érdekeltek. A két korosztályban összesen kilenc versenyzőjüket indították el, közülük mindannyian pontszerző helyen végeztek, annak ellenére, hogy volt olyan birkózójuk is, akinek ez volt az első rangos megmérettetése.

A verseny célja az országos diákolimpiára való továbbjutás volt, az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzői közül ez öt embernek sikerült. A diák II-es korosztály küzdelmei során Bódi Csaba és Jeszenszky P. Dusán az ötödik, míg Darók Levente a negyedik helyen zárt saját súlycsoportjában.

Cseh Balázs a dobogó tetejére állhatott (Fotó: egyesület)

Egy korcsoporttal feljebb a 69 kilogrammos Cseh Balázs és a 85 kilogrammos Berke Milán szállította a csapat legjobb eredményeit, mindketten a dobogó tetejére állhattak fel. Rajtuk kívül Posuch Petra ezüst-, Török Dávid pedig bronzéremmel gazdagította a csapat dobogós helyezéseinek listáját, de Ella Alexandra és Zsóri Axel is pontszerző helyen zárt. A csapatok rangsorában így a negyedik helyen végeztek.

Az év első felnőtt szabadfogású minősítési versenyéig is február 16-ig kellett várni, amit végül Kaposváron rendeztek meg, a helyi RG Sportcsarnokban két szőnyegen. A viadalra kiírt tíz súlycsoportban összesen 47 birkózó csapott össze egymással. Az orosházi csapatot itt Sepeczán János képviselte, aki a 74 kilogrammos mezőnyben lépett szőnyegre. Összesen hatan mérlegeltek a súlycsoportban, így az úgynevezett nordic system rendszer szerint két háromfős csoportban küzdöttek egymással a versenyzők.

Sepeczán János a harmadik, az egykori orosházi Antal Dániel az első helyen zárt Kaposváron (Fotó: Facebook)

Az orosházi versenyző mérlege itt egy győzelem és egy vereség volt, éppen egykori klubtársától, a jelenleg már a fővárosi Újpest színeit képviselő Antal Dánieltől kapott ki. A döntőbe jutásért szoros mérkőzésen, de végül kikapott ellenfelétől, a bronzmérkőzést azonban sikerrel abszolválta csepeli riválisával szemben. Sepeczán János így bronzéremmel zárta a 74 kilogrammos súlycsoport küzdelmeit, amit végül magabiztos birkózással Antal Dániel nyert meg.

Részletes eredmények:
Gyomaendrőd:
Diák II:
29 kg: Bódi Csaba V. hely
32 kg: Jeszenszky P. Dusán V. hely
35 kg: Darók Levente IV. hely

Diák I:
35 kg: Török Dávid III. hely
35 kg: Zsóri Axel V. hely
50 kg: Ella Alexandra V. hely
54 kg: Posuch Petra II. hely
69 kg: Cseh Balázs I. hely
85 kg: Berke Milán I. hely

Kaposvár:
Felnőtt korosztály:
74 kg: Sepeczán János III. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.