- hirdetés -

Az író, előadó szombaton este, a Petőfi Művelődési Központban tartott motivációs előadásán bátorított sokakat egy színesebb, boldogabb életre. Urbán L. Tamás úgy tapasztalta, a legtöbben álmaikról lemondva, korlátok között élnek.

– Minden ember tehetséggel, egy küldetéssel jött a világra. Előadásomban rávilágítottam, amennyiben megtalálja valaki a neki rendelt, a már gyermekkorától benne rejlő küldetést, akkor egy boldogabb élet várhat rá – emelte ki Urbán L. Tamás. Az író a „Sokkal többre születtél” címmel tartott előadásán a tapasztalatait megosztva másoknak is segíteni kívánt. Madarász Noémi énekével szintén megerősítette az este legfőbb üzenetét: „Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld…”

(Fotó: Rosta Tibor)

Urbán L. Tamás a családjában előforduló erőszakról is beszélt. Fiatalon lelkileg megtört, nem tudott hinni többé a jövőben, így már élni sem akart. Az akkor még reménytelennek hitt helyzetéből állt talpra, s most könyvein, előadásain keresztül adja át a saját életéből merített motiváló gondolatait.

Az előadó szerint nem lehet és nem is kell mindenki elvárásainak megfelelni. Az önmegvalósítás vezet a teljes élet felé, az első lépés megtételére sokak mégsem képesek, korlátok közé szorulnak. Míg gyermekkorban természetesnek tűnik egy-egy távoli, olykor elérhetetlennek tűnő cél kitűzése, addig később ez elveszhet belőlünk, és a szürke hétköznapok monoton mókuskerekében őrlődünk.

(Fotó: Rosta Tibor)

– Szakmát tanultam, de messze eltávolodtam tőle, mert rátaláltam a valódi utamra. Előadásokat tartok, könyveket írok. Az én küldetésem az, hogy bátorítsam embertársaimat – tette hozzá. Az előadó elmondta, bárkinek jól jön egy kis lökés, lelki erősítés. Bízik benne, Orosházán is célba ért az üzenete.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.