- hirdetés -

Az Orosháza és Körzete Méhész Egyesület (OKME) szombaton tartotta közgyűlését, melyen új elnököt és két új vezetőségi tagot is választottak.

A közgyűlésen az elnöki beszámoló mellett ismertette tavalyi tevékenységét az etikai és a gazdasági bizottság, illetve a tagság elfogadta az egyesület 2019 évi programját.

A nagy múltú, 1913-ban alapított egyesület elnöki teendőit közmegelégedésre ellátó Muszka Kálmán januári lemondását követően, az elnökségben, eddig is tevékenykedő ifj. Rajki Józsefet választották elnökké. A közgyűlés úgy határozott, hogy az új elnök mandátumát illesztik az elnökség ötéves megbízatásának lejártához, így az egyenlőre egy évre szól.

Az elnök mellett két új vezetőségi tagot is választott az egyesület tagsága. Rajki József helyét a vezetőségben Bors Csaba veszi át, a 82 éves korára való tekintettel visszavonuló gazdasági vezető, Gombkötő Lajos helyett pedig Török István látja el a gazdasági feladatokat.

Mint a frissen megválasztott elnök, ifj. Rajki József elmondta, legfontosabb feladatának az egyesület aktuális teendői mellett, a székház felújításának folytatását, befejezését tartja.

– A Thék Endre u. 3. sz. alatti, volt OMTK székház épületét – ahol addig is működött az OKME – 2016-ban nyílt lehetőségünk megvásárolni. Az erősen leromlott állapotú épületet saját erőből, folyamatosan újítjuk fel. Mivel a pénznek híján vagyunk, mi adjuk a munkaerőt, így „csupán” az anyagot kell megvennünk. Eddig két irodahelyiséget és a vizesblokkot újítottuk fel. Folyamatban van a nagyterem és a konyha rész kialakítása. Szeretnénk az idei Mézesnapig elkészülni mindennel. Az irodákat később kiadjuk, a nagyterem pedig alkalmas lesz családi és kisebb rendezvények helyszínéül – avatott be a részletekbe Rajki József.

A munkaerőt az egyesület tagsága adja (Fotó: OKME)

Ami az egyesület társadalmi tevékenységeit illeti – mint az elnök elmondta – nagyobb változást nem terveznek. Továbbra is eleget tesznek különböző meghívásoknak, részt vesznek a városi és egyéb rendezvényeken. Legközelebb március másodikán a Hagyományok-Ízek Verseny alkalmával terveznek méz kóstoltatást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.