- hirdetés -

Közel volt a bravúrhoz az orosházi Extraliga-csapat Budapesten. A női asztaliteniszezők kis híján legyőzték a jobb erőkből álló ERDÉRT SE együttesét. Az NB I-es fiatalok hazai pályán kaptak ki a Soltvadkerttől

ERDÉRT SE Budapest – PET-BAU ASE Orosháza I. 6-4
Női Extraliga asztalitenisz-mérkőzés, Budapest.
Orosházi győztesek: Nagypál Márta 2, Horváth Lilla 1, valamint a Nagypál – Göndör páros 1.

Az előző szezonban mindig sima, nagy különbségű verséget szenvedtek az ERDÉRT SE otthonában a PET-BAU ASE sportolói. Az előzetes várakozásnak megfelelően Horváth Lilla mellett a két fiatal játékos, Nagypál Márta és Göndör Fanni kapott szereplési lehetőséget, akik azonnal megcáfolták a várakozást – írja beszámolójában Bogdánffy Csaba a PET-BAU ASE szakosztályvezetője.

Színvonalas egyben küzdelmes mérkőzésen 3-2-re megverték a válogatott Ambrus – Varga duót. Az egyéni mérkőzéseken 4-3-ig mindig a vendégek vezettek, az ellenfél azonban minden győzelem után egyenlített. Négy-négy volt az eredmény, amikor a fővárosiak Hepke helyére becserélték Ambrus Krisztinát, aki nagyon szoros mérkőzésen nyert Horváth Lilla ellen, amivel átvették a vezetést. Az utolsó találkozón Göndör Fanni a döntetlenért játszott a volt orosházi Tóth Kata ellen, végül nem sikerült a bravúr.

– Abszolút esélyünk volt a bravúros pontszerzésre, amit végezetül az előző három bajnoki szezon bronzérmese meghiúsított. Mindhárom lány dicséretet érdemel, de különösen Nagypál volt elemében – értékelt Bogdánffy Csaba.

Sima vereség az NB I-ben

PET-BAU ASE Orosháza II. – HUFBAU AAA Soltvadkert 5 – 13
NB I-es női asztalitenisz-mérkőzés, Orosháza.
Orosházi győztesek: Hudák Dorina, Benkő Anett 2-2, Varga Bernadett 1.

Múlt szombaton a Fürdő utcai teremben az NB I-es fiatalok a Soltvadkert ellen lépett asztal elé. A hazaiak már a párosok során hátrányba került, főleg a Szabó – Benkő páros veresége volt fájó, hiszen 2-2-es állásnál nagy előnyről bukták el a döntő szettet.

Hudák Dorina dicséretes teljesítménye ellenére is vereséget szenvedtek (Fotó: Rosta Tibor)

Ezután a két rutinos játékos vezetésével a Soltvadkert növelte előnyét és végül egységesebb csapatként megérdemelt győzelmet aratott. Hudák Dorina és a hosszú betegségéből éppen csak felépült Benkő Anett dicséretet érdemelt a szakosztályvezető szerint.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.