- hirdetés -

Egy korábbi felmérésből kiderült, a magyar vásárlók jelentős aránya elsősorban az élelmiszerek ára alapján választ. A termékek származási helye nem elhanyagolható, de nem is a legfontosabb szempont. A kérdést feltettük Orosházán is.

– A magyar termékekben jobban megbízok, amennyiben közel azonos egy hazai és egy külföldi termék ára, akkor természetesen előbbit választom. De elsősorban az ár az irányadó – mondta el kérdésünkre válaszolva Németh Istvánné (kiemelt képünkön).

Nyiga Mihály kevésbé követi figyelemmel a származási országot, az élelmiszereknél ár szerint választ. Magyar terméket is szívesen fogyaszt abban az esetben, ha nem sokkal magasabb a hazai ára.

– Ruhavásárlásnál előbb megnézem a származási országot, mint például zöldség-gyümölcs terén – tette hozzá.

Nyiga Mihály szintén az árakat nézi meg előbb (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Fontos a származási hely, de mégis az ár alapján választok. Nem ragaszkodok feltétlenül a magyar termékhez, amennyiben egy másik országból származót jelentősen olcsóbban szerezhetek be – válaszolta Kerepesiné Gyömrei Edit.

Kerepesiné Gyömrei Edit nem tartja mellékesnek az élelmiszer eredetét sem (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Orosházi válaszadóink tehát az árat tekintik elsődlegesnek. Az ezer fő megkérdezésén alapuló hazai felmérés továbbá arra is rámutatott, zöldség-gyümölcs, valamint hús, felvágott, tejtermékek és tojás tekintetében ragaszkodnak leginkább a magyarok a saját termékeikhez. Arra is fény derült, hogy a magyar termékek pozitív megítélése ellenére, mégis kevesen választanak tudatosan hazai élelmiszert.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.