- hirdetés -

Többfunkciós fekvőkocsira gyűjtöttek idén a tizedik alakalommal megrendezett jótékonysági összejövetelen.

Több mint 160 vendég foglalt helyet az Orosházi Kórház tizedik jótékonysági bálján, február kilencedikén. A rendezvény az Orosházi Kórházért Alapítvány szervezésében jött létre, a helyszínt idén is a Petőfi Művelődési Központ biztosította. A bálon részt vettek az intézmény és a városi önkormányzat munkatársai, helyi vállalkozók, valamint az est fővédnöke, dr. Szekeres Veronika, az Országos Vérellátó Szolgálat régióigazgatója.

(Fotó: Rosta Tibor)

– Évről-évre örömmel tapasztaljuk, hogy a jó cél érdekében összefognak a város lakói, vállalkozói, intézményei – mondta dr. Duray Gergő az Orosházi Kórház főigazgatója. Hozzátette: a tavalyi bál bevételéből modern ágysávokat és LED televíziókat szereltek fel az egynapos sebészet, illetve az urológiai osztály kórtermeibe, mintegy kétmillió forint értékben.
– A kórház kapuja a sürgősségi betegellátó osztály. A beteg általában itt találkozik először és leggyakrabban az ellátórendszerrel. Nagyon fontos, hogy milyen tapasztalatokat, benyomásokat szerez az ellátás során. Kórházunk törekszik a biztonságos betegellátás fokozására, megteremtésére, ezért a bál bevételét idén egy multifunkciós ágyként is használható sürgősségi transzportkocsi beszerzésére szánjuk – ismertette dr. Duray Gergő.

Dr. Szekeres Veronika hangsúlyozta a véradás és támogatásának fontosságát, hogy a véradókért, a véradókat támogatókért és a vérellátásért összefogva tegyünk, hiszen ez közös jövőnk biztosítéka.

(Fotó: Rosta Tibor)

Dávid Zoltán polgármester szavait Harsányi Levente tolmácsolta a megjelenteknek. A polgármester köszöntőbeszédében kiemelte, a város önkormányzata, ahogy eddig, ezután is kiáll az Orosházi Kórház mellett. Ezért is döntött úgy a város képviselő-testülete, hogy a kórházat támogató anyagi forrást megemeli, így ebben az évben 15 millió forinttal járul hozzá a helyi egészségügyi rendszer működtetéséhez. Emellett továbbra is minden lehetséges eszközzel támogatják a kórház működését.

A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója, Tóth Zoltánné is köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kitért rá: az Orosházi Kórház nem egyszerűen gyógyító intézmény, hanem elhivatott, hozzáértő egészségügyi dolgozók szövetsége, ahol akarnak és tudnak is segíteni.

A bál hangulatfelelőse és házigazdája idén is Harsányi Levente volt, akit nem egyszer nevetéssel jutalmazott a báli tömeg. A Békéscsabai Jókai Színház fellépői előtt Abebe Dániel (Bebe) alapozta meg a hangulatot, aki orosházi kötődésű, hiszen édesapja az Orosházi Kórházban tevékenykedik érsebészként. Az előadásokat követően a hajnalig tartó szórakozásról a K. Tóth és Szilágyi zenekar gondoskodott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.