- hirdetés -

Nem nyújt be a Táncsics Gimnázium átvételére vonatkozó szándéknyilatkozatot az evangélikus egyház. Erről február hetedikén a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériuma döntött.

A döntéssel kapcsolatban Ördög Endre igazgató lelkész a következő tájékoztatást adta: „A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériuma 2019. február 7-i ülésén tárgyalta az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium evangélikus egyházi fenntartásba vételének lehetőségét. A testület figyelembe véve a döntés előkészítés folyamata során kialakult véleményeket, és mérlegelve az átvétel egyházi, stratégiai, társadalmi körülményeinek jelen állás szerint rendelkezésre álló információit, nem nyújt be az intézmény átvételére vonatkozó szándéknyilatkozatot az Emberi Erőforrások Minisztériumának.

A mostani döntés meghozatala nem jelenti azt, hogy az evangélikus egyház a saját oktatási szerepvállalásának ne látná továbbra is azon pozitívumait, amelyek meggyőződésünk szerint, függetlenül a fenntartó szervezet keresztény értékrend iránti elkötelezettségétől, mindenki számára többletet közvetítenek. Ezen felül nem kívánjuk figyelmen kívül hagyni azokat a helyi véleményeket sem, amelyek megfontolandó alternatívát látnak az egyházi fenntartás megvalósulásában.

Mindezek figyelembe vételével fontosnak tartjuk, hogy erről a kérdésről a lehető legpontosabb képet kapjuk, amely nem csak szakmai, stratégiai érvekre, hanem az érintettek bevonásával megvalósuló társadalmi párbeszédre támaszkodik. Az elkövetkező időszakban törekedni fogunk olyan érdemi konzultáció megvalósítására, amelynek során valós képet nyerhetünk a gimnáziumi oktatás jelenlegi helyzetének, az egyház abban betöltött szerepének, és az evangélikus egyház fenntartóként való megjelenésének megítéléséről” – tudtuk meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.