- hirdetés -

Két helyszínen, a Sziget utcai játszótéren és a Polgármesteri Hivatal udvarán végeztek gallyazási munkálatokat és vágtak ki odvas állapotban lévő fákat az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai.

Február 6-án, Orosházán a Polgármesteri Hivatal udvarán végeztek gallyazási munkálatokat. A kényszerű intézkedésre a fák kockázatelemzését és a faanyagok minőségi értékelését végző Fakopp Bt. legújabb, 3D-s vizsgálata alapján volt szükség. Itt kiderült, hogy a vizsgált fák milyen állapotban vannak és, hogy indokolt lehet-e a kivágásuk.

Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai ezért még korábban a Sziget utcai játszótérre mentek és végezték el a kijelölt fákon a gallyazási munkálatokat vagy vágták ki az odvassá váló példányokat. Ezt a mai napon a Polgármesteri Hivatal udvarán folytatták.

Két helyszínen végeztek gallyazási munkálatokat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Azért volt szükség erre a lépésre, mert ezek a fák már eljutottak egy olyan életkorba, mely alapján egyértelműen kijelenthető, hogy gallyazást kell rajtuk elvégezni. A hivatal udvarán is volt már egy odvas állapotban lévő fa, amit ki kell majd vágni – tudtuk meg Széplaki Dórától, a Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi ügyintézőjétől.

A gallyazási munkálatok a nyugalmi időszakban jellemzők, tavasszal és késő ősszel végzik a növények növekedésének megállásával vagy a levelek lehullásával egy időben, amikor fagypont feletti a hőmérséklet. Az udvar fáin fészkelő baglyok is kénytelenek lesznek egy olyat keresni, melyen nem kellett gallyazási munkákat végezni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.