- hirdetés -

Sűrű volt a hétvégi program az Orosházi Spartacus birkózói számára. Szombaton U 23 kötöttfogású országos bajnokság vasárnap pedig U 23 női, és a kadett válogató küzdelmein vettek részt.

Szél Balázs és Rácz Richárd képviselte az egyesület színeit az U 23-as kötöttfogású OB-n. Mindkét versenyzőnk a szabadfogású felnőtt válogatott edzőtáborából érkezett a versenyre, így külön erre nem tudtak készülni. Ennek ellenére szép eredmények születtek.

Ezen a versenyen a szabályok szerint az első és másodéves juniorok is elindulhatnak. Rácz Ricsi, első éves juniorként az 55 kilósok közt lépett szőnyegre. A csoportmeccsek során becsúszott számára egy vereség, így nem küzdhetett az aranyéremért, melyet a tavalyi győztes, érdi, Kovács Bence szerzett meg ismét. Az orosházi versenyző végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Ricsi inkább a szabadfogásban van otthon, számára a fontosabb verseny, az e hét végi, U 23-as szabadfogású OB, illetve a junior válogatottság megszerzése lesz.

Szél Balázs, Páli Sándor edző és Rácz Richárd (Fotó: OSBK)

Az ugyancsak junior korú Szél Balázs számára több nehezítő tényező is volt ezen a versenyen. Ő is szabadfogású edzőtáborból érkezett és szintén kérdés volt, hogy decemberben műtött térde, hogyan viselkedik verseny körülmények közt. Első mérkőzésén vereséget szenvedett az egyik későbbi döntőstől. Jó birkózással azután ő is a bronzéremig verekedte magát. A győzelmet a honvédos Lévai Zoltán szerezte meg csapattársa, Fullai Bence előtt.

Páli Sándor edző: – Jól küzdöttek a fiúk. Kötött fogásban körülbelül ez a reális helyezés.

Három mérkőzés – másfél perc

Vasárnap sem pihentek a Spartacus birkózói. U 23-as női országos bajnokságon és kadett válogatón vettek részt.

Az első éves juniorként induló Szél Anna egy pillanatnyi kétséget sem hagyott, hogy súlyában egyeduralkodó az U 23-as mezőnyben. Minden mérkőzését tussal, vagy technikai tussal nyerte. Az orosházi kiválóság három mérkőzése összesen nem tartott tovább másfél percnél. Szinte meg sem izzadt, szokásához híven, mint a forgószél, lerohanta ellenfeleit és győzött.

A csapat. Elöl: zónai Zsolt, Szél Anna, Jochim Márk, Páli Sándor. Hátul: Szél Dávid, versenyelnök, Szél Attila klubelnök. (Fotó: OSBK)

A kadettek első válogatóján a Spartacus színeiben birkózó magyar-szerb kettős állampolgár, Zónai Zsolt minden mérkőzését, így a válogatót is megnyerte, amivel tett egy nagy lépést a válogatottság felé. Jochim Márknak 65 kilóban nem sikerült ilyen jól. A négy közé jutásért az Európa-bajnoki helyezett, és végül győztes Tösmagi Attilával (ESMTK) került össze és nem tudott bravúrt végrehajtani.

Következik a folytatás a hét végén, az U 23-as szabadfogású országos bajnokságon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.