- hirdetés -

Az elmúlt napokban jelentősen emelkedett a hőmérséklet, átlagosan 10 fok feletti értékeket mutatnak a hőmérők. A hétvégén is melegfront van térségünkben, melynek következtében, fejfájás és ízületi panaszok is jelentkezhetnek. Megkérdeztük az utca emberét, megviseli-e őket a frontváltozás.

Várnainé örül neki, hogy a hőmérséklet kicsit emelkedett, azonban őt is megviseli a melegfront hatása.
– Ilyenkor a fejem, a lábam és az ízületeim is fájnak. Vannak gyógyszereim, ezek segítenek átvészelni a fronthatást – nyilatkozta Várnainé.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Nalesnyik Pétert nem igazán viseli meg a melegfront. Élvezi, hogy végre jókat lehet sétálni a szabadban.
– Nagyon jó, hogy melegszik az idő, el lehet jönni a városba sétálni, kerékpározni. A mai egy kifejezetten jó téli nap. Annak nem annyira örülök, hogy a hó elolvadt, mert az is szép, szeretnek benne a gyerekek játszani. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy jó ez a kis hőmérséklet emelkedés. Egy picit én is észreveszem, ha jön a front. A térdemben érzem egy picit, de különösebben engem ez nem zavar – nyilatkozta.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Hegedűs Zoltánnét is megviseli a frontváltozás. A fejfájás őt sem kíméli. Úgy véli, erre nincs megfelelő gyógymód.
– Nem hat semmi. Le kell feküdni és ki kell pihenni. Természetesen annak, aki ezt megteheti, aki dolgozik, az nem tudja kipihenni a fájdalmat. Nem tapasztaltam ki, hogy bármi is hatna ilyenkor. Amíg tart a front, addig fáj a fejünk – mondta.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A kellemetlen következmények elkerülésével kapcsolatban megoszlanak a vélemények. A légnyomás változása kor nélkül, bárkinél válthat ki panaszokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.