- hirdetés -

Nem először tudósíthatunk a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban zajló sokrétű tevékenységről, melyek során minden réteget, minden korosztályt igyekeznek megszólítani és megnyerni az olvasás ügyének.

Pénteken délelőtt a gyermekkönyvtárba óvodás csoportot vártak. A betegségek miatti sok hiányzó miatt viszonylag kis létszámmal jöttek az ovisok, de aki ott volt, remek délelőtti programban lehetett része. A könyvtárosok szakavatott segítségével a cirkusz világába csöppentek az apróságok. Mint Tengerics Éva gyermekkönyvtáros elmondta, a gyerekek kötéltáncosok, akrobaták, cirkuszi állatok, bűvészek, bohócok lettek. Játékos formában ismerkedhettek a cirkusz világa mellett a könyvtárral, az ottani hangulattal is.

Az ovisok nagyon szeretnek játszani – cirkuszost is – de az óvó nénik sem maradtak ki sem játékból, sem a produkciókból.

-Nagyon fontosnak tartjuk az irodalmi nevelést, már az oviban is. A gyerekek nagyon szeretik a verseket, meséket, biztatjuk a szülőket, hogy otthon is meséljenek nekik. Lényegesnek tartjuk, hogy a könyvtár is megjelenjen az óvodai nevelésben, hogy később, már olvasni tudó kisdiákként ismerősként térhessenek ide vissza – mondta el Mikli Fanni óvónő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.