- hirdetés -

Az orosházi dzsúdósok első idei megmérettetésükön szerepeltek szombaton és vasárnap. A Mórahalmon, illetve Győrben rendezett versenyeken léptek tatamira.

A mórahalmi Molnár Franciska Nemzetközi Emlékversenyt diák A, B, C, és serdülő korcsoportban rendezték. Több orosházi dzsúdós palánta élete első megmérettetése volt a szombati viadal. Nyíri István 3. hely, Kőrösi Martin 2. hely, Bajnóczi Marci 5. hely és a fél éve judozó Marton Gergő 7. hely.

A versenyzők és a szakvezetők számára is fontos tanulságokkal szolgált az előzetesen erőfelmérőnek szánt verseny. Az ellenfelek jó része nem az orosháziakhoz hasonlóan, tíz évesen kezdett dzsúdózni, hanem jóval zsengébb korban, így sport szakmai téren és a versenyrutint illetőleg is komoly előnyben vannak. Ennek ellenére jól küzdöttek a debütáló gyerekek. Edzőjük, Tóth Béla szerint szisztematikus, türelmes munkával ez a helyzeti előny ledolgozható. A versenyzők láthatták és megtapasztalhatták, milyen szinten állnak a riválisok.

Sikeres volt az első verseny. Közös fotó a példaképpel (Fotó: OJSE)

Serdülő korosztályban Bőte Dominik jó versenyzéssel szerzett aranyérmet. Patyi Panka 2. helyen végzett. A körmérkőzés során csak a végső győztestől kapott ki az utolsó pillanatban ellene megítélt akcióval. Szűcs Rolandnál is apróságok és az alakított szabályok miatt megítélt pontok döntöttek. Az érmeket a példakép, Tóth Krisztián adta át.

Győrben Ifjúsági Rangsorversenyt tartottak vasárnap, ahol az orosháziak közül Patyi Ákos és Györki Dániel lépett tatamira. Sajnos egyikük számára sem sikerült a pontszerző helyeket megcsípni. -Nehéz a fiúk helyzete, hisz nincs edzőpartnerük, ráadásul Ákos most váltott súlycsoportot. A rangsor versenyen mindenki ott volt, aki számít és az erős mezőnyben is jól harcoltak. Apróságokon múlt a még jobb szereplés, de február 26-án a Magyar Bajnokságon lehet javítani – teszi hozzá a fiúk edzője, Tóth Béla.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.