- hirdetés -

Budapesten járt Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere, ahol a leendő lőtér kivitelezésével kapcsolatban fogadta őt a Honvédelmi Sportszövetség általános alelnöke, az egykori olimpiai bajnok kardvívó, dr. Nébald György. Az építést és az üzemeltetést a magyar állam fogja finanszírozni.

Január 28-án a Honvédelmi Sportszövetséghez látogatott el Budapesten Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere, hogy a leendő 25 méter hosszú fedett lőtérről egyeztethessenek. A polgármestert dr. Nébald György, a szöüli olimpia győztes kardvívócsapatának tagja, egyben a sportszövetség általános alelnöke fogadta.

– A felépítést és a későbbi működtetést az állam finanszírozza, egy tízállásos, 25 méter hosszú fedett lőtérről van szó, amely öltözővel, tusolókkal és egy körülbelül 50 négyzetméteres tatamival egészülne ki, ahol küzdősportokat lehetne oktatni vagy gyakorolni – tudtuk meg a polgármestertől.

Kiderült, jelen pillanatban az orosházival együtt negyven lőteret szeretne létrehozni az állami vezetés, melyeket két részre bontanak. Az első részben 16, a másodikban 24 lőtér terve szerepel, előbbiben a nyitott, utóbbiban a fedett lőterek tervei szerepelnek. Mivel Orosházán fedett lőtér kialakítását tervezik, így a leendő létesítmény a második csoportba kerül.

Mivel az építést és a beruházást nem az önkormányzat, hanem a magyar állam finanszírozza, így február-március környékén ismét eljönnek Orosházára egy terepszemlére. Ezután kezdődnek meg a tervezési feladatok és a kivitelezés, melyet a Honvédelmi Sportszövetség irányításával végeznek majd el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.