- hirdetés -

A Polgármesteri Hivatal kistermében tartotta meg soron következő ülését január 29-én a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. Ismertették Koordináció, Együttműködés, Fejlesztés című pályázatuk sikerét és programját, valamint a szervezet egyesületeinek képviselői is beszámoltak az elmúlt negyedév eredményeiről.

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) vezetősége, valamint a szervezet csoportjainak képviselői gyülekeztek január 29-én a Polgármesteri Hivatal kistermében. Ekkor tartották ugyanis negyedévente esedékes értekezletüket, ahol több napirendi pontot is ismertettek vagy megtárgyaltak.

Külön helyet kapott az idei év első KEF-gyűlésének felépítésében Koordináció, Együttműködés, Fejlesztés nevű pályázatuk, melyet a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak nyújtottak be és 1 millió 200 ezer forintos támogatást nyertek el vele. A pályázat projektidőszaka várhatóan június 30-ig tart. A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum célja ebben az évben is az, hogy megőrizze hatékonyságát, segítse szakembereit a szakmai fejlődésben, munkájukat megfelelően koordinálva és a lehető leghatékonyabban megvalósítva stratégiájukat.

Az értekezletek mellett szakmai kerekasztalokat szerveztek a következő négy hónapra (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Fontos részét képezi a KEF működésének az értekezletek mellett az általuk szervezett szakmai kerekasztalok, azaz egy adott témával kapcsolatos előadások sorozata. Ezek közül elsőként februárban Szobota Réka, pszichológus előadását a Modern családok: Új családtípusok, új problémák című előadást tartják meg. Márciusban szintén Szobota Réka előadásával folytatódik a sorozat, amikor az Információs kor vagy „kór” témájába lehet betekintést nyerni.

Áprilisban Tóth Roland mutatja be Mi fán terem a függőség? – Fókuszban a drog, és az alkohol című előadását, majd Nagy Alíz zárja a szakmai kerekasztalok sorozatát májusban, A függöny és ami mögötte van című tanulmányával.

A Polgármesteri Hivatalban gyűltek össze a KEF szervezeteinek képviselői (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Idén újdonságnak számít a KEF életében, hogy szupervíziót biztosítanak pedagógusoknak és iskolai szociális munkásoknak, amit két csoporttal, de emellett egyéni lehetőségek biztosításával terveznek elindítani.

Végül a tagszervezetek képviselői külön-külön is beszámoltak munkáikról, az elmúlt negyedév eredményeiről területenként, valamint előrevetítették pályázataikat is, hogy a jövőben miken fognak dolgozni.
– Ez azért fontos, mert így a párhuzamokat ki tudjuk szűrni és hatékonyabban tudunk fellépni a drogstratégia megvalósítása érdekében – tette hozzá Kálmán László, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum koordinátora.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.