- hirdetés -

Leendő elsősök látogattak a református iskolába szombaton délelőtt. A gyerekek játékos formában ismerkedhettek meg az intézménnyel.

Az iskolák megismerése, a lehetőségek áttekintése nem egyszerű feladat. Ezzel kapcsolatban személyes tapasztalatokat a nyílt napokon gyűjthetnek a szülők. Ebből a célból tartott nyílt napot, Téli iskolanyitogató néven az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola.

Az intézmény, ahogy minden évben, idén is tárt kapukkal várta a leendő elsősöket január 26-án. Az igazgatótól megtudtuk, több mint hatvanan vettek részt a szombati programjukon.

-A rendezvényünk célja, hogy a különböző foglalkozásokon keresztül megismertessük a gyerekeket és szüleiket az iskolával, a leendő osztályfőnökökkel, tanítóinkkal és az itt zajló oktatással – fogalmazott Kisné Bor Emília.

A gyerekek láthatóan élvezték a játékos feladatokat, az angol nyelvű játszóházat, interaktív testnevelés órát és a kézműves foglalkozásokat.

Megtudtuk, még több programot szervez a református iskola hasonló célból. Legközelebb március 5-i Palacsinta napon, illetve március 12-én a beiskolázási nyílt napon várják az érdeklődő szülőket.

Az intézmény fő profilját az angol-magyar két tannyelvű képzés jelenti. Jövőre várhatóan három elsős osztály indítását tervezik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.