- hirdetés -

Csütörtök este lejátszotta első idei felkészülési mérkőzését az OFKSE felnőtt csapata. Az orosházi zöld-sárgák az NB I-es Cegléd gárdáját fogadták.

Bakó Botond vezetőedzőnek több játékosát is nélkülöznie kellett kisebb sérülések és betegségek miatt, így a hazai kispad kissé rövidebb volt a megszokottnál.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Ceglédi KKSE 30-26 (15-14)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 80 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy. Orosháza: Szabó L. – Pásztor M. 1, Ferenczi 3, Mihály 4, Döme 9, Ambrus, Balázs 4 (1). Csere: Herjeczki, Majdán (kapusok), Zalai 2, Lele 1, Sándor 2, Németh L. 4 (1). Edző: Bakó Botond. A Cegléd legjobb góllövői: Kecskeméti 4, Szabó B. 4.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 4/2.

Vendég támadással és vendég góllal kezdődött a találkozó, de gyorsan érkezett rá a hazai válasz. Egy rosszul sikerült védő mozdulat miatt hamar emberhátrányba került az orosházi gárda, de jól átvészelték, Szabó Levente büntetőt is hárított. A Cegléd szigorú hatos falat állított a kapuja elé, de ezen rendre megtalálták a réseket a hazai támadók. Bár sok esetben a kapufát találták el a fiúk, sikerült tartani a döntetlen körüli eredményt (15.p. 6-6, 20.p. 9-9). Jól működött az orosházi 5+1-es védekezés, minek eredményeképp a hajrában több jó lerohanást is tudott vezetni a vendéglátó. Egygólos előnnyel, 15-14-es állásnál mehettek szünetre Bakó Botond tanítványai.

A ceglédi hatos falon rendszeresen megtalálták a rést a hazai támadók (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Egy-egy elhibázott támadással kezdődött a második félidő. Az orosházi alakulatnak sikerült hamarabb felvenni az üzemi fordulatszámot. Több szellemes és főként eredményes támadást vezettek és a különbséget is sikerült növelni (45.p. 23-20). Élvezték a játékot a fiúk, különösen a beálló Döme Szabolcs volt elemében. Jól bírta a saját maga által diktált tempót a hazai csapat, talán jobban is, mint első osztályú ellenfele. A mérkőzés vége felé többször sikerült védelemben labdát szerezni. Egy-egy hiba ugyan becsúszott a befejezéseknél, de így is magabiztos, négygólos győzelmet aratott az OFKSE együttese.

A találkozón egy pillanatig sem látszott, hogy két különböző osztályban játszó csapat küzd. A hazaiak kemény munkából érkeztek és a becsúszó apróbb hibák természetesnek mondhatók. Több nagyon szép és a jövőre nézve biztató megoldást láthattunk a fiúktól.

Bakó Botond: – A hosszú szünet után meglátszott, hogy mindenki élvezte a játékot. Elégedett vagyok a csapattal, jól kézilabdáztunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.