- hirdetés -

Az NB I/B keleti csoportjának tabelláján élen álló OFKSE fogadta vasárnap este a hatodik helyen tanyázó Cegléd csapatát. A két együttes találkozója az NB I-ben is mindig presztízs csata volt.

Izgalmas mérkőzésre lehetett számítani, hisz a télen alaposan megerősített, felső házba igyekvő Cegléd kemény ellenfélnek ígérkezett az Orosháza számára. A két csapat közül a vendégeknek kellett jobban a két pont. Meg is tettek mindent a mérkőzésen érte.

Orosházi FKSE-Tokai–Ceglédi KKSE 23–29 (14–14)

Kézilabda NB I B-s férfi mérkőzés. Orosháza, 200 néző. V.: Sándor Gy., Szabó B.

Orosháza: Pajkó – Pásztor M. 1, Takó 4 (2), Kiss R. 5, Antal 2, Kovács B. 6, Lászlai 2. Cs.: Majdán (kapus), Mihály, Tóth K. 1, Kecskés 1, Döme, Németh L. 1 (1), Molnár G. Edző: Kovács Attila.

A Cegléd legjobb dobói: Szepesi 8 (4), Bendicsek 6. Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 4/4.

Feszült volt a meccs elején mindkét gárda, ami hibákban mutatkozott meg mindkét oldalon. A mérkőzés orosházi támadással, majd egy Pajkó védéssel kezdődött. Sokat kellett várni az első gólra és az ötödik percben is még csak 1-0 állt az eredményjelzőn. A hazai alakulat szerezte meg a vezetést, de a vendégek nem szakadtak le, sőt a nyolcadik percben pár másodpercre a vezetést is sikerült átvenniük. Az orosházi zöld-sárgák hamar egyenlítettek és visszavették a kezdeményezést is. Gyors, jó ütemű támadásokat vezettek Kovács Bencéék. Emberhátrányból is sikerült kétszer is betalálni, így a félidő felére el is lépett kettővel a vendéglátó. Ezután sokáig két-három gól különbségen billegett az eredmény. Az addig kiválóan védő Pajkót a ceglédiek nagy öregje, Juhász egy szerencsétlen mozdulattal arcon találta a labdával, de a kapuscsere sem hozta közelebb a vendégcsapatot. Erre a félidő hajrájáig kellett várniuk a vendég szimpatizánsoknak. Utolérte vendéglátóját a Cegléd, sőt a vezetés is megvolt egy rövid ideig. Végül 14-14-es döntetlen állásnál mentek szünetre a csapatok.

Antal Szabolcs (77) nagyot küzdött a rendkívül kemény vendég védelemmel (Fotó: Horváth Bence)

A második játékrész a kapuba visszatért Pajkó védésével, ezt követően pedig az OFKSE színeiben első mérkőzésén pályára lépő Kecskés Dániel kezdődött. Vezettek a házigazdák, de nem tudtak ellépni, gólra gól játék következett. A támadásbeli hibák elkövetésében a hazaiak kezdtek élen járni, a vendégek pedig elkezdték ezeket szisztematikusan góllal büntetni. A 40. percre 16-19 állt a táblán. Kovács Attila időkéréssel próbálta a vendég lendületet megtörni és a sajátjait megnyugtatni, de igyekezete nem járt látható sikerrel. A ceglédiek következetesen lassú lefolyású támadásokat vezettek, sokszor passzívig játszva. A második félidőben is volt egy hosszú szakasz, amikor két-három gólon billegett a különbség, csak itt már a Cegléd javára. A 40. percben vezetett először néggyel Nagy Károly együttese. Kovács Attila ismét időkéréssel próbálkozott, de megint kevés sikerrel. Eljött a hazai csapatnál az az időszak – amit a rendszeresen kézilabdát nézők jól ismernek – amikor semmi nem megy be. Ziccert, hetest, átlövést hibáztak a hazai támadók, a csereként a ceglédi kapuba érkező Tamási pedig mintha a rolót húzta volna le a kapuja elé. Az utolsó öt percben mindössze két gólra telt az orosháziaktól. A végére alakult ki a legnagyobb különbség, mínusz hat.

Nem volt egyszerű feladat támadni (Fotó: Horváth Bence)

A többi pályán megszületett eredmények ismeretében elmondhatjuk, hogy az OFKSE továbbra is három ponttal áll az első helyen, a Cegléd pedig maradt az alsóházat jelentő hatodik pozícióban.

Kovács Attila: – Az első félidőben még jól működött a védekezés és a támadás is, de a második játékrészre meggyengült a védelmünk, nem segítettünk a kapusoknak, így felülkerekedett az ellenfél. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, de csalódott vagyok a második félidei teljesítmény miatt.

Az OFKSE következő mérkőzésén, március 6-án vasárnap a Pick Szeged U21 együttesét fogadja az Eötvös-csarnokban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.